La seguretat i el debat sobre Catalunya al Bundestag marquen el setè dia de campanya

Actualitzat

El fenomen del top manta i la seguretat són eixos de la campanya de Manuel Valls, el candidat de Barcelona pel Canvi-Ciutadans. En l'entrevista a "Els matins" d'aquest dijous, l'ex-primer ministre francès ha demanat tolerància zero amb la delinqüència i ha apostat per més actuació policial.

Valls creu que els manters fan activitats il·legals que perjudiquen els botiguers i comerciants de Barcelona. I que cal abordar-ho, en primer lloc, com un tema de seguretat.

 

 

D'altra banda, el Parlament Federal alemany debatrà sobre si Espanya respecta l'estat de dret en el conflicte polític català. S'ha admès a tràmit una moció presentada pels diputats de Die Linke al Bundestag. El text denuncia "persecució" als polítics independentistes i qüestiona la imparcialitat de la justícia espanyola.

I, a Brussel·les, encara cueja el debat entre els anomenats "spitzenkandidaten", els candidats a presidir la Comissió Europea. Tots menys el candidat de l'Aliança Lliure Europea, Oriol Junqueras, que va ser representat pels Verds. Immigració i canvi climàtic, dos dels grans reptes per a Europa i el món, van ser els principals temes de debat. 

 

Acte central de Valls

Al vespre, en la cursa per les eleccions municipals a Barcelona, Valls ha celebrat el seu acte central de campanya a la Vall d'Hebron.

 

 

 

Catalunya segueix centrant bona part de la campanya europea. A Berlín, Carles Puigdemont s'ha reunit amb l'esquerra de Die Linke al Bundestag, que ha acceptat una moció que reclama la mediació d'Alemanya i de la Unió al conflicte a Catalunya. Europa mesurarà els resultats que obtingui.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26MEleccions europees 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut