(3Cat)

La Sagrada Família mostra un detall de la creu que coronarà la basílica i que serà un mirador

Un fragment de la creu de la torre de Jesús, de quatre braços de 17 metres d'alçària i 13,5 metres d'amplada, estarà exposat en les portes obertes de La Mercè
Redacció Actualitzat
TEMA:
Sagrada Família

La Sagrada Família continua avançant cap a la seva finalització, ara amb l'objectiu de culminar la torre de Jesucrist l'any que ve, l'última de les sis torres centrals de la basílica. És la que es troba al centre de totes i serà la més alta, amb 172,5 metres d'alçada i que estarà coronada per una creu de quatre braços de més de 17 metres d'alçada i 13,50 metres d'amplada, que alhora serà un mirador.

Aquest dijous s'ha pogut veure per primer cop el prototip a mida real d'un fragment d'aquesta creu, revestida de vidre i ceràmica esmaltada en blanc, i que serà un dels reclams de les jornades de portes obertes de les festes de La Mercè de Barcelona, entre el 21 i el 24 de setembre. En concret, la meitat d'un braç, que estarà exposat al pati de materials.

S'ha construït amb diferents tècniques i materials, dissenyats i produïts especialment per a la creu. La ceràmica conté peces corbades i peces piramidals i unes finestres que constaran de tres capes de vidre corbat i laminat, amb textures i piràmides mecanitzades i polides, a través de les quals es podrà gaudir de les vistes de la ciutat. 

En tot cas, encara no hi ha data per a l'habilitació d'aquest mirador, que tindrà capacitat per a 11 persones.

 

La previsió és que a finals d'aquest any es col·loqui l'últim panell de la torre de Jesús, el dotzè, per començar la culminació amb la creu i inaugurar la torre de Jesús el 2026, coincidint amb el centenari de la mort de Gaudí. Amb això, les sis torres centrals de la Sagrada Família estaran acabades

Fa tot just un any, es van inaugurar les quatre torres dels evangelistes i, el desembre del 2021, es va fer amb la de la Mare de Déu, coronada en aquest cas per un estel de 12 punxes. 
 

La capella de l'Assumpta, el 2025 

L'altra fita per a l'any que ve és la construcció de la capella de l'Assumpta. Durant aquest any, s'ha avançat en la construcció de la planta baixa inferior i la planta baixa dels claustres annexos a la capella. 

Actualment, des del carrer Provença es poden veure les columnes del claustre, els primers nervis de pedra tesada i les voltes de ceràmica que cobriran aquest tram de claustre. Un cop cobert aquest tram, es desplaçarà la grua per construir la capella.

Jordi Faulí, arquitecte director de la Sagrada Família, ha anunciat la finalització de quatre dels cinc trams de les cobertes de les naus laterals, tant a la banda de la façana de la Passió com a la del Naixement, situades a 30 metres d'alçària. 

Es va començar a construir a finals del 2019 i té la funció de recollir i canalitzar l'aigua, aïllar la basílica mitjançant una cambra ventilada com si fossin unes golfes i també permet l'entrada de la llum a través de les llanternes piramidals.

Per sustentar les cobertes s'empren voltes de maó de pla que descansen sobre uns arcs ceràmics, que són els encarregats de transmetre les càrregues a les columnes de la nau. L'exterior de les cobertes i les llanternes piramidals són de pedra i les superfícies que enllacen amb els frontons dels finestrals seran de trencadís, així com el terminal de la llanterna. 

 

ARXIVAT A:
Sagrada Família
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut