La il·luminació es podrà veure des de tota la ciutat (ACN/Ariadna Comas)
Barcelona

La Sagrada Família il·lumina les quatre torres dels Evangelistes fins després de Nadal

L'encesa de llums s'ha fet per celebrar que s'han completat les torres dels evangelistes Joan i Mateu

RedaccióActualitzat

La Sagrada Família ha completat el conjunt de les quatre torres dels Evangelistes i ho ha celebrat amb una programació d'actes diversos durant tot el cap de setmana.

El més destacat, el moment en què les torres s'han encès, aquest diumenge, cap a les set del vespre, al costat de l'estrella de Maria que corona el temple i que es va encendre per primer cop el desembre del 2021.

Aquest ha estat el moment:


La il·luminació es mantindrà fins al 7 de gener i es podrà veure des de tota la ciutat de Barcelona. Els responsables del temple, però, esperen que passi com amb l'estrella de Maria i els llums es puguin encendre més enllà d'aquesta data, cada nit, de 20 a 23h.

 

Torres de 135 metres

Va ser aquest mes de setembre quan es van col·locar les dues últimes escultures de Xavier Medina Campeny a la torre de Joan, amb una àguila, i a la de Mateu, amb una figura humana alada.

La coronació de les altres dues torres amb les escultures dels evangelistes Marc i Lluc, tradicionalment representats amb la figura d'un lleó i d'un bou, respectivament, ja es va dur a terme el 2022.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha oficiat aquest diumenge una missa a la basílica i ha beneït les quatre torres, que fan 135 metres.

La Junta Constructora de la Sagrada Família manté que el temple estarà acabat en un màxim de 10 anys, si no hi ha contratemps, com ho va ser la pandèmia.

Els grans reptes pendents són la torre de Jesús, la més alta, que es preveu que estigui enllestida el 2026, i la façana de la Glòria, amb la seva escalinata.

ARXIVAT A:
ReligióSagrada Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut