La Rosalía motera protagonitza el cinquè vídeo de "El mal querer"
Rosalía, en l'actuació al Sónar 2018 (ACN)

La Rosalía motera protagonitza el cinquè vídeo d'"El mal querer"

El tema es titula "De aquí no sales" i conté molins de vent del Quixot en flames i la Rosalía negada en benzina

Xevi MiróActualitzat

Estètica motera, castellana i àrab, tot alhora. Rosalía ha tornat a mesclar els mons que l'inspiren i que són un dels fils argumentals del seu segon disc: "El Mal Querer" en el seu cinquè senzill, "De aquí no sales".

El vídeo ha estat dirigit per Diana Kunst i Mau Morgó i ha estat produït per "O", un estudi creatiu amb seu a Barcelona.

El tema és un dels més experimentals del disc. La base rítmica la fan el soroll dels motors i el xerric dels pneumàtics. Les veus de Rosalía estan gravades per capes i han estat modificades per ordinadors tal com es fa sovint en l'electrònica.

L'estètica del videoclip torna a unir els mons que ja es van presentar amb el primer vídeo "Malamente", però en aquest cas Rosalía intercala una imatge motera i propera al "tunning" amb vestits i decoracions de caire àrab.

Rosalía torna a conduir una moto de gran cilindrada, però en comptes de fer-ho en un aparcament, ho fa per les carreteres de la Manxa, on un home en flames acaba encomanant el foc a un molí que explota.


Amb la benzina al coll

A més de l'explosió i posterior incendi dels molins icònics de la Manxa, Rosalía apareix dins una bassa de benzina que li arriba al coll. Una imatge bastant angoixant que recorda a una altra del vídeo anterior de la cantant: "Bagdad" on Rosalía anava quedant coberta per les seves pròpies llàgrimes.

"De aquí no sales" és el quart capítol (i cançó) del disc de Rosalía, "El Mal Querer" i el cinquè videoclip que publica del disc. Amb aquest àlbum, el segon de la seva carrera, Rosalía ha revolucionat el panorama musical gràcies a una mescla agosarada de flamenc i electrònica. Estèticament, sempre des d'un punt de vista molt "kitsch", tots els singles han anat combinant imatges d'extraradi, amb estètica espanyola, mossàrab i goyesca.

Notícia relacionada: El fenomen Rosalía: de Sant Esteve Sesrovires a cinc nominacions als Grammy llatins

"El Mal Querer" es va publicar al novembre del 2018 i canta per capítols –que són cançons- les diferents escenes d'una relació tòxica, on l'home intenta dominar a la dona. La història està inspirada en "El roman de la flamenca", una novel·la anònima occitana del segle XIII.

El disc, ha estat produït i per Pablo Díaz-Reixa, "El Guincho", músic canari que viu a Barcelona. "El Guincho" també ha col·laborat amb Rosalía en la composició d'alguns temes.

Pitchfork, la web de referència de la música independent, el va nomenar sisè millor àlbum del 2018 a escala mundial i el diari The Guardian li va donar la millor valoració possible. Rosalía va guanyar dos Grammys llatins quan només tenia un tema publicat d'aquest disc.

A part del valor musical de la proposta de Rosalía, el seu segon disc s'estudiarà per l'excel·lent ús que ha fet el seu segell de les xarxes socials. El primer vídeo,  "Malamente", produït per la productora catalana "Canadà" té més de 50 milions de reproduccions només a YouTube. Es va estrenar al maig del 2018 tot i que el disc no es va publicar fins al novembre. Del mateix disc, al gener del 2018, se n'han publicat 5 vídeos, a part de "Malamente" i "De aquí no sales": "Pienso en tu mirá", "Di mi nombre" i "Bagdad".

ARXIVAT A:
MúsicaRosalía
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut