Dues nenes juguen sota una bandera multicolor durant el Pride Barcelona
Dues nenes juguen sota una bandera multicolor durant el Pride Barcelona (ACN/Laura Busquets)

Una Pride de rècord: Barcelona s'omple de color, música i reivindicació de l'orgull

La desfilada pels drets del col·lectiu LGTBIQ+ ha aplegat 110.000 participants, segons la Guàrdia Urbana, en una jornada festiva que es tanca amb un concert a l'avinguda Maria Cristina

RedaccióActualitzat

Una xifra de rècord: 110.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la desfilada de l'Orgull, la Pride Barcelona 2023, per reivindicar un any més els drets del col·lectiu LGTBIQ+. Els organitzadors eleven la xifra a 120.000 persones.

Ha estat una marxa festiva amb carrosses, balls i música, que ha reunit gent no només de la ciutat sinó vinguda d'arreu. 

La rua ha començat als jardins de les Tres Xemeneies de l'avinguda del Paral·lel en una ruta fins a la plaça Espanya per culminar amb un gran concert a l'avinguda Maria Cristina, amb artistes com Julieta, María Escarmiento, Rosa López o Paulina Rubio, que ha tancat les actuacions.

Una cinquantena de carrosses d'entitats, partits, empreses, institucions i locals d'oci nocturn han desfilat amb carrosses pròpies.

Participants de la marxa de l'Orgull de Barcelona (EFE/Marta Pérez)
Una assistent a la desfilada d'aquest dissabte (EFE/Marta Pérez)

"No perdrem cap dret perquè no tenim por, som molts i molt forts" deia un dels participants davant de l'ascens de l'extrema dreta a Europa i en plena campanya electoral pels comicis del 23J. "He sigut lliure i seguiré sent lliure si ells em deixen", apuntava un altre.

 Per alguns dels participants aquesta era la primera vegada que participaven a la marxa. És el cas de l'Èric i la Laia, dos joves amb moltes ganes d'expressar-se, però també del Francano, un barceloní de 42 anys.

La Pride ha reunit milers de persones a Maria Cristina
La Pride ha reunit milers de persones a Maria Cristina (Pride Parade)

La Pride Parade, organitzada per la Cambra de Comerç LGBTIQ+, forma part de les diverses activitats programades pel Pride Barcelona 2023 que, amb el lema "L'orgull de les nostres vides", posa aquest any l'accent en la necessitat de reivindicar la diversitat a totes les edats.

Ambient festiu a la rua de Barcelona (EFE/Marta Pérez)
Una imatge de l'avinguda del Paral·lel (CCMA)

Fa dues setmanes, Barcelona ja va ser escenari de la reivindicació dels drets del col·lectiu LGTBIQ+, en una manifestació sota el lema "Lluitem juntes". Va aplegar unes 3.300 persones, segons la Guàrdia Urbana, i unes 5.000 segons els organitzadors del denominat "Orgull crític", la Crida LGTBI amb el suport de diversos moviments i organitzacions.


Bandera a l'Ajuntament

La bandera de l'arc de Sant Martí ha penjat durant tot el dia al balcó de l'Ajuntament de Barcelona, tot i que el regidor de Vox ha demanat per carta que es retiri perquè consideren que és una reivindicació "excloent i electoralista".

La resposta del govern municipal ha arribat a través del comissionat de Polítiques d'Infància, Adolescència, Joventut i LGTBI, que defensa que Barcelona ha de continuar sent una ciutat inclusiva que garanteixi, reconegui i faci efectius els drets de tothom.

La bandera de l'arc de Sant Martí aquest dissabte a l'Ajuntament (CCMA)

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut