Imatge d'arxiu d'un peix agulla
Imatge d'arxiu d'un peix agulla (Protecció Civil)

Reoberta la platja Gran de Palamós, tancada aquest dimarts per un peix agulla imperial

L'exemplar, que no és cap peix espasa i es va detectar a la platja Gran, no ha estat vist aquest dimecres i la platja està oberta, segons ha informat la policia local

RedaccióActualitzat

La platja Gran de Palamós torna a estar oberta al bany. Aquest dimarts es va tancar després que s'hi veiés un exemplar de peix agulla imperial ("Tylosurus Imperialis") a la zona més propera al port. Protecció Civil va considerar que l'exemplar podia ser perillós.

Aquest dimecres al matí, en una primera inspecció a primera hora ja no s'ha detectat el peix a prop de la costa. Segons ha informat la policia local, a les onze del matí, quan ha començat el servei de socorrisme a la platja, una segona comprovació ha tornat a comprovar que l'exemplar no nedava a prop de la platja i s'ha hissat la bandera que permet el bany.

Dimarts la policia local va prohibir el bany a la zona després de l'alerta que va rebre l'Ajuntament de la presència del peix a la platja del municipi.


El peix agulla imperial, que no pertany a la família dels peixos espasa ("Xyphias Gladius"), pot arribar als 140 cm de llargada, menja petits peixos i es pot veure en zones pròximes a la costa del Mediterrani.

En canvi, sí que es va detectar un peix espasa aquest estiu a Catalunya. A mitjan juliol, un exemplar de dos metres va obligar a tancar al bany una platja de Cambrils.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut