Imatge d'arxiu d'un peix agulla (Protecció Civil)

Reoberta la platja Gran de Palamós, tancada aquest dimarts per un peix agulla imperial

L'exemplar, que no és cap peix espasa i es va detectar a la platja Gran, no ha estat vist aquest dimecres i la platja està oberta, segons ha informat la policia local
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

La platja Gran de Palamós torna a estar oberta al bany. Aquest dimarts es va tancar després que s'hi veiés un exemplar de peix agulla imperial ("Tylosurus Imperialis") a la zona més propera al port. Protecció Civil va considerar que l'exemplar podia ser perillós.

Aquest dimecres al matí, en una primera inspecció a primera hora ja no s'ha detectat el peix a prop de la costa. Segons ha informat la policia local, a les onze del matí, quan ha començat el servei de socorrisme a la platja, una segona comprovació ha tornat a comprovar que l'exemplar no nedava a prop de la platja i s'ha hissat la bandera que permet el bany.

Dimarts la policia local va prohibir el bany a la zona després de l'alerta que va rebre l'Ajuntament de la presència del peix a la platja del municipi.


El peix agulla imperial, que no pertany a la família dels peixos espasa ("Xyphias Gladius"), pot arribar als 140 cm de llargada, menja petits peixos i es pot veure en zones pròximes a la costa del Mediterrani.

En canvi, sí que es va detectar un peix espasa aquest estiu a Catalunya. A mitjan juliol, un exemplar de dos metres va obligar a tancar al bany una platja de Cambrils.

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut