L'acusat Albert López (ACN)
L'acusat Albert López (ACN)
Barcelona

La por del coronavirus accelera el judici pel crim de la Guàrdia Urbana

Si després d'un mes i mig el judici s'ha d'aturar per la quarantena d'un o tots els membres del jurat popular, s'hauria de tornar a repetir des del principi

RedaccióActualitzat

La por del coronavirus ha dut l'Audiència de Barcelona a habilitar aquest dissabte, matí i tarda, per avançar tant com sigui possible en la celebració del judici pel crim de la Guàrdia Urbana.

Si després d'un mes i mig el judici s'ha d'aturar per la quarantena d'un o tots els membres del jurat popular, s'hauria de tornar a repetir des del principi.

El jurat popular està compost per 9 persones. N'hi havia dues més de suplents que ja han passat a la titularitat per dues baixes: una de maternitat i una altra perquè un membre del jurat es va trobar malament.

Qualsevol nova eventualitat pot desmuntar molts mesos de feina i un mes i mig de vistes. Per això divendres a la tarda i aquest dissabte al matí i tarda hi ha sessions. Es tracta d'una situació límit.

 

Acusat Albert López
L'acusat Albert López (ACN)

 

López es declara "exaddicte" de Rosa Peral i diu que la va encobrir per "segrest emocional"

Aquest divendres va acabar de declarar Rosa Peral i ahir i avui ho ha fet l'Albert López. López ha dit que fins ara havia encobert la Rosa per amor però va decidir passar a l'atac i relatar, per primer cop, que ella li va trucar confessant que havia matat en Pedro i fins i tot quan arriba a casa d'ella li parla de trets.

Ha explicat que la mort de Pedro Rodríguez va ser un cas de "violència de gènere" amb un "resultat invers". Va arribar a aquesta conclusió després de veure que l'acusada tenia la "cara envermellida" i "una marca d'agafada bastant profusa" no recorda a quin costat.

En el segon dia de la seva declaració López ha dit que va acceptar encobrir qui era la seva amant "no només per lleialtat, també per segrest emocional perquè m'ho va fer prometre per les seves filles", ha exposat. López ha rebutjat respondre les preguntes de la defensa de l'acusada per "cansament mental" i per accelerar el judici.

Anar al contingut