La fotografia és de l'estiu passat, però es podria haver produït aquest cap de setmana a Calella de Palafrugell si Salvament Marítim no hagués …
La fotografia és de l'estiu passat, però es podria haver produït aquest cap de setmana a Calella de Palafrugell si Salvament Marítim no hagués actuat

La policia impedeix una "party boat" multitudinària a Calella de Palafrugell

Agents van identificar la crida a les xarxes socials i Salvament Marítim va dissuadir l'aglomeració prevista amb vaixells a les àrees naturals del Golfet i Aiguablava, a la Costa Brava

RedaccióActualitzat

Una actuació preventiva de la Guàrdia Civil, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Palafrugell, al Baix Empordà, ha evitat la celebració d'una festa multitudinària amb vaixells -festes conegudes com a "party boats"- al litoral del municipi, aquest cap de setmana.

Segons un comunicat de l'Ajuntament de Palafrugell, agents locals van poder identificar les convocatòries a través de les xarxes i les persones responsables de la crida a una concentració d'embarcacions.

Salvament Marítim es va desplaçar a les zones conegudes com el Golfet i Aiguablava,  per dissuadir els assistents i prevenir riscos sanitaris per la Covid-19.

aquest tipus de festes tenen un impacte ecològic sobre el litoral i el fons marí, per les àncores de les embarcacions i les deixalles que s'hi generen.
Aquest tipus de festes tenen un impacte ecològic sobre el litoral i el fons marí, per les àncores de les embarcacions i les deixalles que s'hi generen (Mariona Roca)

En els darrers anys ja s'han produït festes similars: es publiquen convocatòries a les xarxes socials per trobar-se en un punt concret de la costa amb el vaixell. Una vegada allà, s'ajunten les embarcacions, es consumeix alcohol i es posa música a volum alt.

L'estiu passat, però, van saltar a la llum pública per una denúncia de l'entitat ecologista Salvem el Golfet, arran d'una festa que va aplegar més de quaranta embarcacions a les àrees protegides de la cala d'en Massoni i la banyera de la Russa.

 

A banda dels riscos en matèria de salut, aquest tipus de festes tenen un impacte ecològic sobre el litoral i el fons marí, per les àncores de les embarcacions i les deixalles que s'hi generen.

Els municipis no tenen competències per actuar i prendre mesures per evitar aquestes concentracions, sinó que la protecció mediambiental correspon al Departament de Costes del govern espanyol.

ARXIVAT A:
Coronavirus TurismeMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut