Imatge publicada per la policia dels sospitós dels atacs de Birmingham (@WMPolice)
Birmingham

La policia de Birmingham deté un sospitós per l'apunyalament múltiple amb un mort

Entre les víctimes, que sembla que van ser aleatòries, hi ha 7 persones ferides, dues de greus

RedaccióActualitzat

La policia britànica ha detingut un sospitós relacionat amb els apunyalaments d'aquest diumenge a Birmingham. Es tracta d'un home de 27 anys que ha estat detingut a casa seva a les 4 de la matinada, després que la policia fes públiques imatges de càmeres de seguretat i de particulars arran d'una crida a la col·laboració ciutadana.


L'atac, que es va allargar prop de dues hores en una zona plena de locals d'oci nocturn, va acabar amb un mort i set ferits la matinada de diumenge, en 4 escenaris diferents.

La víctima motal és un jove de 23 anys que va ser atacat al carrer Irving. Un home i una dona, de 19 i 32 anys, van patir ferides greus i estan a l'hospital en estat crític. Cinc persones més, d'entre 23 i 33 anys, van resultar ferides de menys gravetat.

El primer atac es va produir a Constitution Hill, seguit de més apunyalaments a Livery Street, Irving Street i, finalment, a Hurst Street.

La casa on ha estat detingut el sospitós dels apunyalaments d'aquest diumenge (EuropaPress/Jacob King PA Wire)

El superintendent en cap de la policia, Steve Graham, ha explicat que malgrat aquesta detenció la investigació continua amb la recollida de més  testimonis i imatges per determinar els fets i el mòbil dels atacs.

"És evident que aquest és un avenç crucial, però la nostra investigació continua. Encara hem de parlar amb els testimonis que han vist el que ha passat i amb qui encara no hem parlat, o amb qualsevol persona que pugui tenir imatges de vídeo o fotos dels incidents o de l'atacant."


La resposta ciutadana, segons la policia, ha estat molt gran, i les imatges que s'han difós han contribuït a trobar l'autor dels fets. 

"Una de les pistes ens ha portat al barri de Selly Oak, on hem detingut el sospitós aquesta matinada."


En les fotos i els vídeos fets públics per la policia s'hi pot veure un home que porta una gorra de beisbol vestit amb pantalons i una dessuadora foscos amb uns cordons blancs.

Fotografies que la policia de Birmingham ha difós per identificar l'autor dels fets (@WMPolice)

La investigació policial apunta que els atacs van ser aleatoris i sense cap motiu aparent. Segons la policia i el ministre d'Afers Exteriors britànic, Dominic Raab, no hi ha cap element que vinculi l'apunyalament amb un atac terrorista.

"No hi ha cap element que indiqui cap relació amb el terrorisme. La nostra investigació és per homicidi."


Tampoc no es relacionen els fets amb enfrontaments entre grups rivals o un delicte d'odi, opció tinguda en compte perquè els fets han passat al barri gai de Birmingham.

La policia ha recuperat un ganivet que haurien tirat a una claveguera (Reuters/Phil Noble)

"Un home molt fred"

El que molts veïns de la segona ciutat britànica es pregunten en aquests moments és com va poder fugir el sospitós si els atacs van durar gairebé dues hores, des de dos quarts d'una fins a dos quarts de tres de la matinada. La policia explica que l'home va prendre una ruta molt inusual.

Un testimoni, Savvas Sfrantzis, propietari d'una braseria, ha declarat a l'agència AP haver vist com una dona era apunyalada reiteradament per un home que tenia "un ganivet,petit, no gaire gros, que li clavava al coll". L'home ha descrit l'atacant com una persona "molt freda" que es va allunyar tranquil·lament amb "un petit somriure" mentre diverses persones miraven de seguir-lo per aturar-lo. 
 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut