Un policia nacional parla amb el líder de Desokupa, Daniel Esteve
Un policia nacional parla amb el líder de Desokupa, Daniel Esteve

La polèmica empresa Desokupa formarà agents del sindicat de policia SUP

El sindicat tanca un acord amb l'empresa de desnonaments extrajudicials per formar 30.000 agents i assegura que es tracta d'un curs homologable oficialment

RedaccióActualitzat

Polèmica per l'acord entre el Sindicat Unificat de Policia (SUP) i l'empresa de desnonaments extrajudicials Desokupa. El sindicat, que ha signat un conveni perquè l'empresa formi els seus afiliats en defensa personal, diu que es tracta de formacions "extracurriculars" desvinculades de la direcció del cos.

En un comunicat, el SUP ha volgut aclarir que les tasques de formació del cos policial "corresponen exclusivament a la Direcció General de la Policia", però que això no és contrari al fet que el sindicat "segueixi la seva pròpia línia complementària".

El comunicat assegura que el conveni amb Desokupa "es limita a l'àmbit personal i extracurricular dels afiliats" i que el SUP "es vol allunyar de qualsevol altra connotació que el pugui envoltar".

L'acord entre el SUP i l'anomenat Club Desokupa, l'escola de formació de l'empresa, consisteix en la formació de 30.000 agents en defensa personal. Segons el sindicat, el curs seria "homologat i baremable". També ho deia a les xarxes socials el líder de Desokupa, Daniel Esteve: 

La secretària general del sindicat, Mónica Gracia, qualificava l'acord "d'històric": "Tenim un problema als carrers. Hi ha una violència desmesurada i s'ha perdut tota l'autoritat. Els companys estan cada cop més en risc i volem que se sentin segurs."


Interior estudia un expedient i Sumar demana il·legalitzar Desokupa

El Ministeri de l'Interior ja ha informat que estudia si obre un expedient que impugni el conveni i insisteix que no es tracta de cursos homologables: "No compten amb cap suport per part de la Direcció General de la Policia."

Arran del conveni amb el sindicat policial, Sumar ha demanat la il·legalització de Desokupa. En una piulada a les xarxes socials, el partit ha defensat que, segons l'actual marc legal, l'organització hauria d'estar prohibida en tractar-se d'un "grup parapolicial":

El portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Íñigo Errejon, també ha anunciat al seu perfil d'X que registraran una pregunta al Ministeri de l'Interior, al qual consideren que "ha d'actuar contra la infiltració ultradretana en les forces i els cossos de seguretat".
 

Esquerra demana la compareixença de Marlaska al Congrés

El grup d'ERC al Congrés ha anat una mica més enllà i aquest dilluns a la tarda ha registrat una petició de compareixença del ministre Marlaska perquè "reti comptes" davant la Comissió d'Interior del Congrés dels Diputats sobre aquest acord entre el SUP i l'organització "ultra". 

Qui també s'ha pronunciat sobre l'acord amb Desokupa és l'exministre socialista de Transports, José Luis Ábalos, ara diputat al Grup Mixt del Congrés. En una piulada, Ábalos ha mostrat el seu carnet honorífic d'afiliat número 1 del SUP: "Quina pena haver vist que en el seu origen era una organització progressista i en el que ha quedat avui!", deia.

 

ARXIVAT A:
PolicialHabitatge
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut