La Colla Vella ha descarregat amb solvència el 4 de 9 amb el pilar
La Colla Vella ha descarregat amb solvència el 4 de 9 amb el pilar
El Catllar

La pluja atura els castells al Catllar però deixa veure dos gamma extra

La primera de les dues grans diades prèvies a Sant Fèlix s'ha hagut de suspendre

Núria Balaguer Ibeas

Amb el cel amenaçant pluja, aquest dissabte se celebrava la primera de les dues grans diades prèvies a Sant Fèlix a la tradicional plaça del Catllar.

És el primer pols entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls abans de trobar-se a la plaça de la Vila de Vilafranca dimecres que ve. Al seu costat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, amb ganes de rematar la torre de 9 que dissabte passat els va quedar en carregat per la diada de Sant Magí.

La diada s'ha hagut de suspendre cap a un quart de 8 del vespre a causa de la pluja, però això no ha impedit veure-hi dos castells de gamma extra abans de la suspensió.

Els Castellers de Vilafranca han obert plaça amb un 3 de 9 amb folre, que han descarregat amb solvència amb vista a posar-hi un pis més dimecres a Vilafranca.

Amb la pluja començant a fer acte de presència, ha estat el torn de la Colla Vella, però l'aigua no ha impedit als vallencs plantar el primer castell de gamma extra de la jornada, el 4 de 9 amb el pilar. N'han desmuntat un peu, però a la segona han sonat gralles per descarregar sense problemes aquest castell.

La Colla Vella ha descarregant amb solvència el 4 de 9 amb el pilar
La Colla Vella ha descarregat amb solvència el 4 de 9 amb el pilar (XAL)

Per tancar la ronda, la Jove de Tarragona han triat, com els verds, el 3 de 9 amb folre com a castell de sortida, que també han descarregat sense cap complicació.

A la segona ronda, ja amb força pluja a plaça, els verds han triat el 9 de 8, com sempre, fet amb una sola enxaneta. Un castell lent precisament per aquesta circumstància, però que els de Vilafranca han descarregat amb autoritat.

L'enxaneta dels Castellers de Vilafranca fa a tercera aleta de 9 de 8
L'enxaneta dels Castellers de Vilafranca fa la tercera aleta de 9 de 8 (XAL)

La Vella, en aquesta ocasió, han estat més conservadors i han optat pel 4 de 9 amb folre, però només sonar gralles han decidit desmuntar-lo.

En el torn de la Jove de Tarragona, aquesta segona ronda era el moment de la torre de 9. El castell ha pujat amb una mica de tremolor, i quan l'acotxador ja estava col·locant-se, han donat l'ordre de desmuntar.

La Jove de Tarragona ha hagut de desmuntar el 2 de 9 amb folre i manilles
La Jove de Tarragona ha hagut de desmuntar el 2 de 9 amb folre i manilles (XAL)

I quan era un altre cop el torn de la Vella per intentar de nou el seu castell, donada la pluja que continuava caient i que tant el terra com les camises dels castellers estaven ben molls, els tres caps de colla s'han reunit a l'Ajuntament i han decidit donar per finalitzada la diada, per garantir la seguretat dels membres de les colles.

Si la pluja ho permet, demà les tres colles es tornaran a trobar a l'Arboç, on actuaran juntament amb la colla local.

ARXIVAT A:
Castellers
Anar al contingut