La Colla Vella ha descarregat amb solvència el 4 de 9 amb el pilar

La pluja atura els castells al Catllar però deixa veure dos gamma extra

La primera de les dues grans diades prèvies a Sant Fèlix s'ha hagut de suspendre
Núria Balaguer Ibeas
TEMA:
Castellers

Amb el cel amenaçant pluja, aquest dissabte se celebrava la primera de les dues grans diades prèvies a Sant Fèlix a la tradicional plaça del Catllar.

És el primer pols entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls abans de trobar-se a la plaça de la Vila de Vilafranca dimecres que ve. Al seu costat, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, amb ganes de rematar la torre de 9 que dissabte passat els va quedar en carregat per la diada de Sant Magí.

La diada s'ha hagut de suspendre cap a un quart de 8 del vespre a causa de la pluja, però això no ha impedit veure-hi dos castells de gamma extra abans de la suspensió.

Els Castellers de Vilafranca han obert plaça amb un 3 de 9 amb folre, que han descarregat amb solvència amb vista a posar-hi un pis més dimecres a Vilafranca.

Amb la pluja començant a fer acte de presència, ha estat el torn de la Colla Vella, però l'aigua no ha impedit als vallencs plantar el primer castell de gamma extra de la jornada, el 4 de 9 amb el pilar. N'han desmuntat un peu, però a la segona han sonat gralles per descarregar sense problemes aquest castell.

La Colla Vella ha descarregat amb solvència el 4 de 9 amb el pilar (XAL)

Per tancar la ronda, la Jove de Tarragona han triat, com els verds, el 3 de 9 amb folre com a castell de sortida, que també han descarregat sense cap complicació.

A la segona ronda, ja amb força pluja a plaça, els verds han triat el 9 de 8, com sempre, fet amb una sola enxaneta. Un castell lent precisament per aquesta circumstància, però que els de Vilafranca han descarregat amb autoritat.

L'enxaneta dels Castellers de Vilafranca fa la tercera aleta de 9 de 8 (XAL)

La Vella, en aquesta ocasió, han estat més conservadors i han optat pel 4 de 9 amb folre, però només sonar gralles han decidit desmuntar-lo.

En el torn de la Jove de Tarragona, aquesta segona ronda era el moment de la torre de 9. El castell ha pujat amb una mica de tremolor, i quan l'acotxador ja estava col·locant-se, han donat l'ordre de desmuntar.

La Jove de Tarragona ha hagut de desmuntar el 2 de 9 amb folre i manilles (XAL)

I quan era un altre cop el torn de la Vella per intentar de nou el seu castell, donada la pluja que continuava caient i que tant el terra com les camises dels castellers estaven ben molls, els tres caps de colla s'han reunit a l'Ajuntament i han decidit donar per finalitzada la diada, per garantir la seguretat dels membres de les colles.

Si la pluja ho permet, demà les tres colles es tornaran a trobar a l'Arboç, on actuaran juntament amb la colla local.

ARXIVAT A:
Castellers
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut