Els factors ambientals durant l'embaràs poden afectar la tensió arterial en la infància
L'entorn durant l'embaràs pot influir en la tensió arterial del nadó (Flickr)

La pandèmia pot portar set milions d'embarassos no desitjats, segons l'ONU

També s'alerta que, en la lluita contra el coronavirus, s'esperen un 20% més de casos de violència masclista i un augment del matrimoni infantil i la mutilació femenina

RedaccióActualitzat

"La incapacitat d'obtenir anticonceptius pot significar set milions d'embarassos no desitjats en tot just els propers mesos". És l'advertència que fa les Nacions Unides, dins d'una investigació més general que mostra que la pandèmia de la Covid-19 tindrà un "impacte catastròfic" per a milions de dones, segons la doctora Natalia Kanem, directora executiva del Fons de Població de l'ONU (UNFPA), que admet que són càlculs provisionals.

Es calcula que si els confinaments segueixen durant sis mesos, 47 milions de dones en països de renda mitjana i baixa no tindran accés a anticonceptius moderns. Els països més pobres tenen menys recursos sanitaris i també hi ha dones que eviten anar a les clíniques per por d'encomanar-se de la Covid-19.

Una investigació del Fons de Població de l'ONU, juntament amb Avenir Health, la Universitat Johns Hopkins dels Estats Units i la Universitat Victòria, d'Austràlia, revela altres problemes greus per a les dones.

 

 

"La salut reproductiva i els drets de les dones s'han de salvaguardar a qualsevol preu", ha defensat Natalia Kanem, que ha subratllat la importància que tots els serveis d'atenció continuïn i es doni suport específic a les més vulnerables.

 

31 milions de casos de violència

Segons l'ONU, a tot el món ja s'està veient un augment de la violència masclista i, en molts llocs, les mesures de confinament han deixat dones atrapades amb els seus agressors i sense accés a espais segurs. Parlen d'un augment del 20%, que significaria 31 milions de casos d'abusos addicionals per a un confinament de sis mesos.

O, dit d'una altra manera, per cada tres mesos que continuï el confinament, hi haurà 15 milions més de casos de violència contra les dones.

 

L'ONU alerta que l'augment de la pobresa comportarà més matrimonis infantils (Pixabay/Rudy Gort)

 

Més ablacions i matrimonis de menors

A més, les Nacions Unides adverteixen que els programes per erradicar la mutilació genital femenina i el matrimoni infantil també tindran retards.

L'organisme creu que, en la propera dècada, hi haurà dos milions més d'ablacions, que s'haurien pogut evitar. I és que preveu una reducció d'un terç dels avenços aconseguits per acabar amb la mutilació genital femenina, el 2030.

Una altra xifra que empitjora és la de menors d'edat que es veuran forçades a casar-se: 13 milions més, vinculat a la crisi. L'ONU explica que la recessió econòmica ocasionada per la pandèmia serà especialment greu en els països amb una renda més baixa, que també són aquells on el matrimoni infantil és més freqüent, perquè s'utilitza com una forma d'alleugerir la càrrega econòmica que representen les filles per a una família.
ARXIVAT A:
Violència masclistaCoronavirus
Anar al contingut