El massís de Leibniz Beta té una altitud de 10 quilòmetres (NASA).
El massís de Leibniz Beta té una altitud de 10 quilòmetres (NASA).

La NASA vol viatjar al pol sud de la Lluna, amb muntanyes més altes que l'Everest

L'agència americana actualment està creant un atles del territori lunar per quan arribin els astronautes

Actualitzat

La NASA està fent una topografia detallada de les enormes muntanyes del pol sud de la Lluna. L'objectiu és tornar al satèl·lit amb una expedició per explorar aquest zona l'any 2024.

L'Institut Virtual d'Investigació d'Exploració del Sistema Solar de la NASA (SSERVI) és el que està creant l'Atles del Pol Sud Lunar (LSPA). En aquesta regió hi ha una de les conques més antigues i grans del sistema solar, segons els científics.

Els astronautes de l'Apol·lo 8 van captar la imatge del pol sud lunar. Aquesta va ser la primera missió que va orbitar la Lluna, tot i que no hi va aterrar. A la regió hi ha el massís de Leibniz Beta, que té una altitud de 10 quilòmetres, si es té en compte el desnivell des del cim fins al cràter Shoemaker, a tocar de la base. És més alt que l'Everest.

 

 

Gràcies a la feina de la NASA, els astronautes de l'expedició del 2024 tindran plànols topogràfics detallats de les muntanyes del pol.

El pol sud lunar resulta d'interès per la presència de gel, que pot permetre fer experiments científics i saber més coses sobre el satèl·lit.

 

Aspirants a astronauta

A banda d'aquesta missió, la NASA, per primer cop en 4 anys accepta aspirants a astronautes. Les expedicions que s'anuncien són a la Lluna i una futura expedició a Mart.

 

Els requisits per participar-hi són tenir la nacionalitat americana, una carrera de ciències com Biologia, Física, Medicina o Matemàtiques. També dos anys d'experiència com a pilot d'avions o 1.000 hores de vols en jets.

Després dels requisits, els aspirants han de superar el programa de preparació de llarga durada, on passaran proves psicològiques, físiques i simulacres de tota mena per estar preparats per a qualsevol inconvenient a l'espai.

 

 

ARXIVAT A:
Ciència
Anar al contingut