Lleida

La Mostra de Cinema Llatinoamericà s'inaugura a Lleida amb Viggo Mortensen parlant en català

El cinema llatinoamericà està en marxa a Lleida. La Mostra va quedar inaugurada divendres en una cerimònia que va estar marcada per un gest poc habitual. L'actor Viggo Mortensen, premi d'honor del certamen, va fer bona part del seu discurs en català. A la tarda ja havia comentat en roda de premsa que s'atreviria a rodar en català i a la nit ho va demostrar fent bona part del discurs d'agraïment en la llengua del país.

Actualitzat
Durant la inauguració del certamen s'han concedit diferents premis. Lluís Homar ha rebut el premi Jordi Dauder, que aquest any s'entregava per primer cop. L'altre premi d'honor és per al compositor espanyol Alberto Iglesias. En aquest cas, recollirà el guardó durant la cerimònia de clausura de la mostra, ja que en aquests moments és a Londres acabant d'enllestir la banda sonora de la pròxima pel·lícula de Pedro Almodóvar.

La Mostra estrena d'aquesta manera una setmana gran. Des d'aquest cap de setmana i fins divendres vinent s'hi projectaran 77 pel·lícules, amb representació de 19 països.

Dissabte ja es podran veure tres llargmetratges que participen en la secció oficial. Són les pel·lícules argentines "Aballay" i "Fase 7", i la hispanocubana "Afinidades". També comença la secció oficial de curts.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut