Valtonyc, Hasél i Elgio de La Insurgencia, tres rapers perseguits per les seves lletres

La Moncloa vol despenalitzar els delictes relacionats amb la llibertat d'expressió

El Ministeri de Justícia prepara una revisió dels delictes inclosos al Codi Penal per aplicar-los penes dissuasòries, però no de presó. Amb tot, no han especificat ni com ni quan
Redacció Actualitzat
TEMA:
Llibertat d'expressió

El govern espanyol vol retocar el Codi Penal i revisar les penes que tenen a veure amb la llibertat d'expressió. Coincidint amb la imminent entrada a presó del raper Pablo Hasél, el Ministeri de Justícia ha informat que està preparant canvis per despenalitzar els delictes relacionats amb "excessos en l'exercici de la llibertat d'expressió".

Segons informa La Moncloa, l'objectiu és que només es castiguin aquelles conductes que "suposin clarament la creació d'un risc per a l'ordre públic o la provocació d'algun tipus de conducta violenta". I, tot i així, no es podrien castigar amb penes de presó, sinó només amb "penes dissuasòries".

En la revisió, el govern espanyol vol deixar al marge del càstig penal els "excessos verbals que es cometessin en el context de manifestacions artístiques, culturals o intel·lectuals".

En un comunicat, asseguren que "el dret penal ni és l'eina més útil, ni és necessària, ni és per descomptat proporcionada" en aquests casos. Argumenten que el càstig penal suposa un "desànim per la llibertat d'expressió" i citen la doctrina "del Tribunal Constitucional, el Tribunal Europeu de Drets Humans, la Unió Europea i la major part de la doctrina espanyola".


Ni com ni quan

El govern espanyol fa pública aquesta intenció coincidint amb l'ordre d'entrada a presó del raper Pablo Hasél. No especifica, però, com ho farà, ni quan presentarà aquesta revisió de Codi Penal.

L'anunci també coincideix amb el dia que més de 200 artistes -entre els quals Serrat, Almodóvar i Bardem- han expressat el seu suport al raper.

 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut