La Moncloa promet garantir la seguretat davant la "violència coordinada" a Catalunya
El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, a la Moncloa (EFE)
Sentència Procés

La Moncloa promet garantir la seguretat davant la "violència coordinada" a Catalunya

Actualitzat

El govern espanyol ha subratllat aquest dilluns el seu compromís per garantir la seguretat a Catalunya davant els aldarulls que s'estan produint als carrers.

Segons el govern espanyol, aquests incidents són accions "coordinades" que tenen com a objectiu "trencar la convivència".

"Grups violents de manifestants han atacat les seus de les subdelegacions a Tarragona, Girona i Lleida i estan provocant destrosses i actes vandàlics en alters localitats catalanes. És evident que no estem davant d'un moviment ciutadà pacífic, sinó coordinat per grups que utilitzen la violència al carrer per trencar la convivència a Catalunya."

En un comuniat fet públic aquest mateix dimarts a la nit, mentre se succeeixen els aldarulls a Catalunya, la Moncloa no fa referència a cap acció específica, però recalca la tasca de les forces de seguretat i elogia la coordinació entre Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

El govern espanyol insisteix que actuarà amb "fermesa, propocionalitat" i també "unitat" amb la resta de formacions polítiques.


Casado demana la Llei de Seguretat Nacional

Per la seva banda, el president del PP, Pablo Casado, ha tornat a reclamar activar la Llei de Seguretat Nacional per evitar, segons ha dit, que "cap cos policial estigui subjecte a directrius dels independentistes":

 

En la mateixa línia, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha qualificat d'"inadmissible" la situació a Catalunya i ha assenyalat el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, dient que no pot continuar "impassible" davant el que considera una "onada de violència" a Catalunya:

 


Des de Catalunya, el govern demana que "s'aïlli els violents". La portaveu, Meritxell Budó, ho ha dit a Televisió Espanyola: "Que mirin d'aïllar les persones amb comportaments violents perquè precisament aquestes actituds, aquestes imatges són les que volen presentar com la realitat de l'independentisme". I en aquesta mateixa línia, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat allunyar-se de "totes les actituds violentes" per no regalar la possibilitat d'un "155 encobert".

ARXIVAT A:
Procés catalàPedro SánchezMossos d'EsquadraPolicia NacionalGuàrdia Civil
Anar al contingut