La popularitat de la pizza arrenca com a menja ambulant per a la classe treballadora
Contra tot pronòstic, però, la millor pizzeria del món no és a Itàlia

La millor pizzeria del món no és a Itàlia i un restaurant de Barcelona es cola al top 10

A la classificació de 50 Top Pizza World 2024 també hi ha un altre restaurant de Barcelona, La Balmesina

RedaccióActualitzat

Una de les deu millors pizzeries del món és a al barri de Gràcia de Barcelona. La Sartoria Panatieri és la vuitena classificada de la guia 50 Top Pizza World 2024. L'any passat va ocupar la tercera posició en la classificació mundial.

El local, propietat de Rafa Panatieri --brasiler de família italiana-- i Jorge Sastre --madrileny--, també s'emporta el segon lloc en el rànquing d'Europa.

En el rànquing europeu, les pizzeries italianes no hi apareixen perquè competeixen en una lliga pròpia. La llista top10 d'Itàlia l'encapçala Diego Vitagliano, de Nàpols, i I Masanielli, de Caserta, que comparteixen la primera posició.

Rafa Panatieri i Jorge Sastre, propietaris de la Sartoria Panatieri de Gràcia (50 Top Pizza World )


La millor pizzeria del món no és a Itàlia

Contra tot pronòstic, però, la millor pizzeria del món no és a Itàlia, sinó al Lower East Side de Nova York. Segons aquesta guia, Una Pizza Napoletana, del mestre pizzer Anthony Magnieri, és la primera de la classificació mundial.

Els experts li valoren l'aposta per les receptes tradicionals (Marinara, Margherita, Cosacca...) amb "ingredients d'altíssima qualitat". Nascut a Nova Jersey, però de família italiana, Magnieri va agafar afició per la pizza de ben petit.

Amb la seva mare recorrien els millors locals de Nova Jersey, Nova York i Connecticut a la recerca de la pizza perfecta. Diu que el secret està en la hidratació de la massa, no en les receptes concretes.

Per això, sent que "és inspirador ser reconegut als 30 anys de la meva carrera, més si és a Nàpols, on té l'origen la pizza", explica en declaracions a la CNN.

El mestre pizzer Anthony Magnieri, al seu local del Lower East Side de Nova York (50 Top Pizza World )

L'altra pizzeria de Barcelona de la guia

Les pizzeries de Nàpols s'han de conformar amb la segona posició, que ocupa la Diego Vitagliano. Ara bé, Itàlia pot presumir que té 41 de les cent millors pizzeries del món, d'acord amb 50 Top Pizza World.

La llista, que s'ha fet pública en un acte a Nàpols aquest divendres, inclou una altra pizzeria de Barcelona: La Balmesina, a Sant Gervasi.

Ocupa la posició 51 dels cent millors restaurants de pizza, entre els quals trobem els locals madrilenys Baldoria (26è lloc) i Fratelli Figurato (60è) i la pizzeria bilbaïna Demaio (93è).

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut