Ernest Urtasun acusa Pedro Sánchez de cedir a les tesis de la dreta després de defensar la deportació d'immigrants irregulars (ACN/Jordi Pujolar)

La migració divideix PSOE i Sumar: Urtasun demana a Sánchez no comprar "el discurs de la dreta"

El portaveu de Sumar i ministre de Cultura acusa el president espanyol de cedir a les tesis de la dreta després de defensar la deportació d'immigrants irregulars

RedaccióActualitzat

El ministre de Cultura, Ernest Urtasun, s'ha afegit aquest divendres a les crítiques de Sumar contra les paraules de Pedro Sánchez en què va defensar les deportacions d'immigrants irregulars, assegurant que veu "imprescindible" retornar-los als seus països.

El president espanyol ho va dir des del Senegal, en una gira africana per abordar la crisi migratòria. Per Sánchez, l'expulsió trasllada un "missatge desincentivador, nítid, clar i contundent a les màfies". A més, va advocar per programes d'immigració circular que busquen una arribada ordenada de migrants a Espanya per treballar de forma temporal.

En una entrevista a l'agència EFE, Urtasun ha acusat la dreta d'"irresponsable" i de voler dividir els espanyols amb el tema de la immigració. El ministre assegura que la gestió migratòria s'ha d'afrontar amb polítiques basades en els drets humans, com ara la regularització d'uns 500.000 migrants (a partir d'una iniciativa legislativa popular) que ja viuen a Espanya, amb vies d'entrada segures i la cooperació dels països d'origen.


La mateixa proposta ha fet aquest dijous la vicepresidenta del govern espanyol, Yolanda Díaz, a través de la xarxa X, que també ha censurat el seu soci de govern i ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, de seguir "les mateixes receptes que la dreta" en immigració.


Un apropament a les tesis del PP després d'una setmana de retrets dels populars pel viatge que han qualificat d'efecte crida per als immigrants.


Des del mateix Partit Socialista, aquest divendres, el ministre d'Indústria, Jordi Hereu, ha explicat que no veu rectificació en les paraules de Sánchez sobre l'expulsió de migrants irregulars, sovint, diu, gestionada per grups delictius al marge de la llei.

Hereu, que veu la immigració com a indispensable per donar resposta a les necessitats empresarials, ha defensat l'arribada "ordenada i planificada" d'immigrants, acordada amb els països d'origen i garantint els drets d'aquestes persones.

 

ARXIVAT A:
MigracionsPedro Sánchez
Anar al contingut