La Melany, juntament amb els seus pares, ja amb l'alta mèdica després de quatre mesos ingressada (Hospital Parc Taulí)
La Melany, juntament amb els seus pares, ja amb l'alta mèdica després de quatre mesos ingressada (Hospital Parc Taulí)

La Melany rep l'alta: la història del nadó de només 22 setmanes de gestació nascut al Parc Taulí

Es tracta del nadó més petit nascut a l'hospital de Sabadell i un dels més prematurs que hi ha hagut a l'Estat

RedaccióActualitzat

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha donat aquest dimarts l'alta al nadó més petit nascut mai al centre i un dels pocs tan petits que han sobreviscut a tot l'Estat. Es diu Melany i va néixer al mes d'abril amb només 22 setmanes i 6 dies de gestació. Pesava només 450 grams.

El seu cas es considera una fita, ja que en els últims 20 anys han nascut a tot l'Estat un total de 58 nadons de 22 setmanes i només quatre han sobreviscut, inclosa la Melany.


Com que va ingressar amb 22 setmanes i mitja, l'equip va considerar que era possible que arribés a les 23 setmanes i van consultar la família abans d'actuar. Per sota de les 23 setmanes només es dona tractament compassiu als nadons perquè les possibilitats que sobrevisquin són molt baixes, i en cas que ho facin, el risc de seqüeles importants és molt alt.

La neonatòloga Núria Torre, membre de l'equip que va atendre la Melany, ha explicat a Catalunya Informació que entre les setmanes 23 i 24 és "molt important tenir en compte l'opinió de la família, perquè el que es pot considerar seqüela lleu o greu depèn molt dels valors de cada persona".

En el cas de la Melany, explica, hi havia possibilitats que arribés a la setmana 23, i per això, van actuar per esgotar totes les opcions perquè sobrevisqués.

Quatre mesos d'ingrés i dues operacions complicades

La Melany ha hagut d'estar quatre mesos ingressada. En aquest temps, l'han hagut d'intervenir dues vegades, i ha anat creixent i desenvolupant-se. Finalment, ara ha pogut rebre l'alta. Tot plegat, segons Torre, ha suposat reptes mèdics molt importants:

"No existeix material mèdic tan petit i vam tenir molts problemes, per exemple, amb la col·locació de vies. I després, pel que fa el creixement i desenvolupament de tots els problemes de la prematuritat, no teníem referents on emmirallar-nos."

Ara el que més preocupa és el seu desenvolupament neurològic i pulmonar, per la qual cosa caldrà fer-li un seguiment estricte sobretot fins als dos anys, però també durant les primeres etapes d'aprenentatge.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut