La Melany, juntament amb els seus pares, ja amb l'alta mèdica després de quatre mesos ingressada (Hospital Parc Taulí)

La Melany rep l'alta: la història del nadó de només 22 setmanes de gestació nascut al Parc Taulí

Es tracta del nadó més petit nascut a l'hospital de Sabadell i un dels més prematurs que hi ha hagut a l'Estat
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell ha donat aquest dimarts l'alta al nadó més petit nascut mai al centre i un dels pocs tan petits que han sobreviscut a tot l'Estat. Es diu Melany i va néixer al mes d'abril amb només 22 setmanes i 6 dies de gestació. Pesava només 450 grams.

El seu cas es considera una fita, ja que en els últims 20 anys han nascut a tot l'Estat un total de 58 nadons de 22 setmanes i només quatre han sobreviscut, inclosa la Melany.


Com que va ingressar amb 22 setmanes i mitja, l'equip va considerar que era possible que arribés a les 23 setmanes i van consultar la família abans d'actuar. Per sota de les 23 setmanes només es dona tractament compassiu als nadons perquè les possibilitats que sobrevisquin són molt baixes, i en cas que ho facin, el risc de seqüeles importants és molt alt.

La neonatòloga Núria Torre, membre de l'equip que va atendre la Melany, ha explicat a Catalunya Informació que entre les setmanes 23 i 24 és "molt important tenir en compte l'opinió de la família, perquè el que es pot considerar seqüela lleu o greu depèn molt dels valors de cada persona".

En el cas de la Melany, explica, hi havia possibilitats que arribés a la setmana 23, i per això, van actuar per esgotar totes les opcions perquè sobrevisqués.

Quatre mesos d'ingrés i dues operacions complicades

La Melany ha hagut d'estar quatre mesos ingressada. En aquest temps, l'han hagut d'intervenir dues vegades, i ha anat creixent i desenvolupant-se. Finalment, ara ha pogut rebre l'alta. Tot plegat, segons Torre, ha suposat reptes mèdics molt importants:

"No existeix material mèdic tan petit i vam tenir molts problemes, per exemple, amb la col·locació de vies. I després, pel que fa el creixement i desenvolupament de tots els problemes de la prematuritat, no teníem referents on emmirallar-nos."

Ara el que més preocupa és el seu desenvolupament neurològic i pulmonar, per la qual cosa caldrà fer-li un seguiment estricte sobretot fins als dos anys, però també durant les primeres etapes d'aprenentatge.

 

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut