El pati d'una escola de l'Esquirol, a Osona
El pati d'una escola de l'Esquirol, a Osona (ACN/Nia Escolà)

La mascareta pot tenir les hores comptades als patis de les escoles

En el marc del relaxament de les restriccions, dijous la mascareta deixarà de ser obligatòria a l'aire lliure excepte en actes massius

RedaccióActualitzat

--Informació actualitzada en aquest enllaç: S'acaba la mascareta als patis de les escoles a partir de dijous--

La Comissió Delegada de Salut de la Generalitat estudiarà aquest dimarts si elimina la mascareta als patis de les escoles. L'alumnat de més de sis anys ja fa un curs i mig que porta protectors facials dins de les instal·lacions de col·legis i instituts. Ara, si es barreja més d'un grup bombolla, també han de dur mascareta a l'aire lliure i quan no es pugui garantir la distància d'un metre i mig entre persones.

Això podria canviar aviat després que s'hagi confirmat que la mascareta deixarà deixarà de ser obligatòria a l'aire lliure dijous, excepte en actes multitudinaris. Posar-se-la en aglomeracions passa a ser només una recomanació. 

El Consell Interterritorial ho ha aprovat aquest dilluns i deixa en mans de les comunitats autònomes decidir si ho fan extensiu als patis de les escoles.

Aquest dilluns, a més, ja ha entrat en vigor un relaxament en els testos que s'ha de fer l'alumnat de les escoles. Ja no s'han de fer proves d'antígens als contactes estrets. Només es faran proves al professorat i als centres d'educació especial quan hi hagi un positiu.

Els pediatres demanen eliminar totes les mesures

Molts sectors han demanat que els infants es puguin treure la mascareta a l'hora del pati, quan estan a l'exterior, encara que es barregin grups bombolla. Els pediatres han anat més enllà i reclamen que s'eliminin totes les mesures.

La Societat Catalana de Pediatria assegura que la separació per grups bombolla i les quarantenes de contactes tenen "efectes negatius" sobre l'aprenentatge i la salut mental i emocional dels infants.

D'altra banda, diverses associacions d'alumnes, pares i també mestres veuen incoherent que les mesures siguin tan estrictes en l'àmbit escolar.

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Educació
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut