Foto promocional de la cançó "La Marina sta morena", de Figa Flawas

"La Marina sta morena" ho trenca: entre les top 10 més escoltades de Spotify a Barcelona

L'èxit estival dels vallencs Figa Flawas supera el "Coti x coti" de The Tyets i fins i tot el celebrat nou àlbum d'Oques Grasses, "Fruit del deliri"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

L'èxit estival de "La Marina sta morena", dels Figa Flawas, té pocs precedents: porta un mes instal·lat al top 10 de les cançons més escoltades a Barcelona a Spotify. N'ocupa el cinquè lloc, i també és al lloc 23 de les més escoltades a la plataforma de tot l'Estat. 

Uns registres per a una cançó en català més propis d'artistes globals com Rosalía, que amb el seu "Milionària" va estar entre les deu més reproduïdes a Espanya.  

Si "La Marina sta morena" es compara amb un altre èxit recent de la música urbana en català, com "Coti x coti" de The Tyets, va estar 46 setmanes entre les 100 més escoltades a Barcelona. Malgrat això, no va entrar mai als deu primers llocs de la classificació. 

Altres temes de Figa Flawas sumen milions de reproduccions, però cap amb l'impacte de "La Marina sta morena", que des del seu llançament ja s'augurava que seria un èxit fulgurant. 
 

Més de deu milions de reproduccions

El darrer senzill del duet vallenc Figa Flawas es va penjar a les plataformes el 4 de juliol.  Amb 10,2 milions de reproduccions a la plataforma, el "merengue tonturrón" --com en diuen els seus autors-- porta sis setmanes consecutives dins del top 10 de les més escoltades a Barcelona.

Aquesta setmana s'ha situat com la cinquena més reproduïda a la ciutat comtal. També suma set setmanes entre les 100 cançons més escoltades a Espanya, i en concret la darrera ha saltat fins a la vint-i-tresena posició del rànquing.

Malgrat tenir una trajectòria relativament curta (2020), amb gairebé dos milions d'oients mensuals a la plataforma, als Figa Flawas no li són aliens els èxits.

Guanyadors del concurs de joves talents Sona 9 l'any 2022, els vallencs també compten per milions les reproduccions d'altres èxits seus. La bachata catalana "Mussegu" n'acumula deu milions, i la rumba nostàlgica "Que no s'acabi' en té set. Totes dues van figurar també al top 100 de Spotify a Barcelona. 

La cançó acumula més de deu milions de reproduccions a Spotify

Altres èxits en català

La plataforma no ofereix els registres setmanals més enllà de la tardor del 2021. Inclús des d'aleshores no hi ha hagut cap cançó a banda de "La Marina sta morena" que se situés al top 10 del llistat a Barcelona.

Ni tan sols cap del celebrat nou àlbum d'Oques Grasses "Fruit del deliri" (Halley Records, 2024), que, tot i això, sí que n'ha col·locat diverses al top 100 durant diverses setmanes.

De fet, l'àlbum com a tal va arribar a ser el setè més escoltat arreu de l'Estat, i segueix encara entre els 100 primers, fet que el converteix en el millor debut d'un disc en català a Spotify.
 

El "SexeSexy" de les germanes Farelo --Mushkaa i Bad Gyal-- és un altre exemple recent de cançó en català que aconsegueix entrar a les llistes setmanals d'èxits de la plataforma.

Hi va tenir un pas curt de sis setmanes, però, en canvi, hi va entrar amb força, directament a la quinzena posició.

La darrera irrupció d'un tema en català en aquest llistat d'èxits va ser encara no fa quinze dies amb "Ja dormiré", la col·laboració entre els valencians La Fúmiga i, de nou, Figa Flawas, que ara mateix ocupa el lloc noranta del rànquing.

Cap d'elles, però, ha tingut l'efecte de "La Marina sta morena", que, com diu la lletra, "lo rompe, ho trenca". 

 

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut