La mare de la víctima de la violació a Igualada: "Ha acabat part del malson"

El detingut per l'agressió sexual de la noia de 16 anys la nit de la Castanyada té antecedents per delictes sexuals en l'àmbit familiar

RedaccióActualitzat

Des de la matinada de l'1 de novembre del 2021 han viscut un malson. Ara, part d'aquest tràngol ha acabat. Així ho explica la mare de la noia violada a Igualada, que ha parlat per TV3 després de la detenció del presumpte agressor.

La mare, que no vol que es difongui la seva identitat, explica que se senten alleujats. No només ella, diu, sinó totes les dones, mares i nenes que han seguit el cas.

"Ho necessitàvem", afirma, i espera que ara tot arribi al final. La dona explica que s'ha assabentat de la notícia aquest dijous al matí. Primer l'ha trucat un periodista i després els Mossos s'han posat en contacte amb ella per confirmar-li la detenció.

És conscient que ara comença un procés judicial complicat i que la seva filla ho reviurà tot de nou: "Es tornarà a remoure tot." Demana que a l'agressor li caigui la màxima condemna ja que mai podrà sentir tot el mal que ha fet.

La mare diu que confia cegament en la justícia i també en la policia. Elogia la tasca dels Mossos aquests sis mesos llargs: "Teníem fe cega en els Mossos."


Com ha anat la detenció i l'escorcoll

Al noi l'han detingut avui. Té uns vint anys i té antecedents per delictes sexuals en l'àmbit familiar. Amb la detenció, la Unitat Central d'Agressions Sexuals dona per resolt el cas.

Aquest mateix dijous s'ha fet un registre minuciós a casa del jove. El registre policial d'una llar és, en moltes ocasions, l'última oportunitat que tenen els investigadors per obtenir més indicis que vinculin l'agressor amb el fet delictiu o amb la víctima.


Al pis d'Igualada hi han estat unes vuit hores. El registre pot servir també als investigadors per trobar indicis que el vinculin a més fets delictius.

Ha passat gairebé mig any des de l'agressió. A la noia la van trobar inconscient i amb una fractura al crani que no és compatible amb el fet d'haver caigut o amb una empenta. Cal violència afegida per provocar aquesta ferida. I una de les conseqüències ha estat que la noia no ha pogut aportar informació o context als investigadors sobre el moment del delicte perquè no ho recorda.

Un dels elements que ha complicat la investigació és que entre víctima i agressor no hi havia cap vincle, no es coneixien. El delicte es va cometre en un polígon industrial, en una zona que quedava a les fosques, propera a una discoteca d'Igualada.

Detingut Igualada
La policia s'ha endut diverses caixes de cartró del pis del detingut (CCMA)

 

Al detingut se l'investiga per agressió sexual i per temptativa d'homicidi perquè per la brutalitat de l'agressió valoren que pretenia matar-la.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut