Barcelona

La majoria dels aturats sense subsidi no poden accedir a l'ajuda de 420 euros del govern espanyol

Molta afluència de persones a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el primer dia per sol·licitar l'ajuda de 420 euros mensuals destinada als aturats que no tenen dret a subsidi i que no tenen ingressos. La majoria dels desocupats sense subsidi, però, han descobert que no poden accedir a aquestes ajudes, ja que per cobrar-les és necessari haver perdut l'atur a partir d'aquest mes d'agost.

Actualitzat
Aquest dilluns és el primer dia en què es pot sol·licitar l'ajuda de 420 euros mensuals que no tenen dret a subsidi i que no tenen ingressos. Molts dels que han acudit a les oficines del SOC, però, no coneixien la lletra petita per poder-hi accedir. Cal haver esgotat la prestació d'atur, no disposar d'ingressos superiors al 75% del salari mínim i -una condició que ignoraven molts dels sol·licitants- haver perdut l'atur aquest mes d'agost. Aquells que l'hagin perdut abans, no tenen dret a cobrar els 420 euros.

L'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero s'ha compromès a mantenir la mesura, que va aprovar el passat dijous el Consell de Ministres, mentre la taxa d'atur superi el 17%. El cost total d'aquesta iniciativa és de 642 milions d'euros i anirà a càrrec dels pressupostos del Servei Públic d'Ocupació Estatal, mentre que les comunitats autònomes finançaran les accions incloses en els itineraris d'ocupació.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut