La llei d'amnistia torna a capitalitzar la campanya de les eleccions europees

L'actualitat política barreja la campanya per a les eleccions europees amb l'aprovació definitiva de la llei d'amnistia que es farà dijous al Congrés

Aquest dijous, al Congrés, es podrien repetir les imatges del govern espanyol aplaudint i diputats independentistes abraçant-se per l'aprovació, ara definitiva, de la llei d'amnistia.

Això i la manifestació del PP d'aquest cap de setmana en contra d'aquesta mesura de gràcia han fet que la campanya de les europees se centri en aquesta qüestió.

Junts defensa la plena legalitat de l'amnistia, en contra de l'aprovada per perdonar els crims del franquisme l'any 1977. Segons Toni Comín, la que s'aprova aquesta setmana és justa.

Esquerra es felicita per l'amnistia i ha aprofitat per criticar la dreta, però també altres partits que donen suport a la mesura. Raquel Sans ha celebrat, en aquest sentit, que, igual que els socialistes, Junts també s'hagi sumat a la via de la negociació.

Des dels Comuns, Jaume Asens lamenta que la dreta només es mobilitzi per retallar drets i espera que, en el futur, puguin sumar per guanyar-ne.

El PP insisteix a rebutjar la llei d'amnistia. Ahir ho va fer als carrers de Madrid i avui el president popular ha advertit que caldrà veure com s'aplicarà i insisteix que el text que s'aprovarà al Congrés és manifestament inconstitucional.

A falta de propostes en l'àmbit europeu, l'amnistia continua sent el cavall de batalla tant dels populars com de Ciutadans.

ARXIVAT A:
Eleccions europees 2024
Anar al contingut