Un comboi a l'estació de Selva de Mar de la línia 4 del metro de Barcelona
Un comboi a l'estació de Selva de Mar de la línia 4 del metro de Barcelona (TMB)

La línia 4 del metro de Barcelona recupera el servei en tot el recorregut

Durant 4 setmanes s'han fet obres en el tram entre Selva de Mar i La Pau i s'ha complert la previsió d'acabar-les a temps per la Copa Amèrica

Actualitzat

Des de les 5 de la matinada d'aquest divendres torna a estar en servei tot el recorregut de la línia 4 del metro de Barcelona, la groga, després de 4 setmanes d'obres.

Durant aquest període, en el tram entre les estacions de Selva de Mar i La Pau --les cinc estacions de l'extrem de la línia més pròxim al riu Besòs-- no hi ha hagut circulació de combois.

Segons va informar Transports Metropolitans de Barcelona fa un mes a l'inici de les obres, els treballs han servit per instal·lar un sistema que permetrà augmentar la freqüència dels trens.

També s'han millorat les infraestructures de les vies en aquest tram i els accessos a l'estació de la Pau, en unes obres en les quals s'ha complert el calendari previst inicialment.

D'aquesta manera la línia torna a estar operativa, coincidint amb l'inici de la Copa Amèrica, mentre, en canvi, continuen altres obres que s'estan fent a la xarxa de metro.

S'estan duent a terme a les línies 5, 2 i 10 Nord, i l'Ajuntament s'ha compromès a tenir-les enllestides a principis de setembre, abans de l'inici del curs escolar.

 

Objectiu: augmentar la freqüència de trens

El sistema instal·lat al tram entre Selva de Mar i La Pau és l'anomenat "bretelle", un conjunt de desviaments que fa possible enllaçar dues vies paral·leles per poder canviar els trens de sentit en poc espai.

És una millora que es fa amb la intenció d'incrementar el nombre de trens que circulen per l'L4 i que inclourà la renovació de la senyalització d'aquesta línia.

Les obres les ha fetes la Generalitat, amb un cost d'1,5 milions d'euros per instal·lar la "bretelle", i un milió per a instal·lar un ascensor a l'estació de La Pau.

L'estació de Selva de Mar, a la línia 4 del metro de Barcelona (ACN/Jordi Bataller)
L'estació de Selva de Mar, a la línia 4 del metro de Barcelona (ACN/Jordi Bataller)

 

ARXIVAT A:
MobilitatMetro
Anar al contingut