Extremadura

La líder del PP extremeny es fa enrere i diu ara que l'acord amb Vox és "imprescindible"

María Guardiola ha enviat una carta als militants en què es mostra oberta a dialogar amb Vox per formar govern i desbancar el socialista Guillermo Fernández Vara de la Junta

RedaccióActualitzat

On va dir negre, ara diu blanc. La presidenta del PP d'Extremadura, María Guardiola, ha canviat d'opinió i ara es mostra oberta a dialogar amb Vox per formar govern i desbancar el socialista Guillermo Fernández Vara.

En un correu electrònic que ha enviat als militants del partit, Guardiola assegura que és "imprescindible" el respecte, el diàleg i l'acord programàtic amb Vox. Afegeix que "el PP no renunciarà al seu objectiu de formar el millor govern per a Extremadura i per a Espanya" i s'ha mostrat convençuda que "aviat ens posarem en marxa com a govern per canviar la nostra terra".

Es dona la circumstància que Guardiola defensava fins ara que l'extrema dreta no entrés al govern extremeny. "No puc deixar entrar al govern els que neguen la violència masclista, els que estan deshumanitzant els immigrants ni els que despleguen una lona i llencen a la paperera la bandera LGTBI", va declarar la setmana passada.

Ara, destaca que "Extremadura va parlar a les urnes, i el PP autonòmic continuarà treballant en un diàleg que ens permeti, com a resultat, tenir aviat una alternativa de govern per posar fi al cicle socialista".

La líder popular també informa de la desconvocatòria de la junta directiva i el comitè executiu regional del PP previstos per a aquest dimarts, "per evitar interpretacions malintencionades o distraccions que ens apartin del camí".

Segons ella, s'està "usant" la situació postelectoral a Extremadura i el PP extremeny "per intentar influir en la campanya nacional, i aquesta pressió s'està traslladant injustament al PP en conjunt".

El president de Vox, Santiago Abascal, ha considerat que la carta de Guardiola és "un bon pas". "El respecte és bàsic entre dues forces polítiques que han estat votades pels extremenys i els espanyols a moltes regions, i que estem obligats a entendre'ns i construir una alternativa", ha afirmat abans d'assistir a la sessió constitutiva de les Corts Valencianes, que Vox presidirà per primer cop.

ARXIVAT A:
Extrema dretaPPVoxExtremadura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut