Imatge d'arxiu d'una comissaria dels Mossos (3Cat)

La lentitud judicial ha permès que l'acusat d'assetjament a Lleida seguís entrenant menors

L'entrenador havia admès acusacions d'assetjament sexual a altres menors en un pacte amb la Fiscalia, però no l'hi constaven al certificat d'antecedents perquè encara no s'ha fixat data per al judici
Enllaç a altres textos de l'autor

Estela Busoms González

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Lleida

TEMA:
Assetjament sexual

L'entrenador de futbol base de Lleida empresonat des de dissabte per suposat assetjament sexual a menors havia admès acusacions semblants anteriors en un pacte amb la Fiscalia, però l'acord no s'ha ratificat en un judici. I, per tant, no li constaven antecedents.

Aquesta lentitud judicial ha permès que hagi continuat entrenant nens fins que l'han tornat a detenir.


La justícia li havia prohibit treballar amb menors

Els casos anteriors es remunten al 2022. En aquell moment, quan era entrenador del club Balàfia, va ser detingut acusat d'assetjar a les xarxes tres menors de 14 i 15 anys.

Segons avança el diari Segre --i ha confirmat Catalunya Ràdio--, el novembre de l'any passat el noi, que ara té 21 anys, va signar un acord amb la Fiscalia pel qual admetia els fets i acceptava una condemna d'un any i mig de presó i la prohibició de treballar amb menors durant sis anys i mig.


Un pacte que no és vigent per la lentitud de la justícia

El pacte, però, no és vigent perquè 10 mesos després, el judici en què s'hauria de ratificar encara no s'ha fixat i no té data, segons confirmen fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


Ha entrenat en dos clubs més

En conseqüència, des d'aleshores ha pogut entrenar en dos clubs més, perquè, com que no li constaven els assetjaments, tenia el certificat negatiu de delictes sexuals. En concret, ho va fer a la Unió Esportiva Gardeny --on hi ha hagut les denúncies actuals-- i al club Futbol i Formació, on havia començat el mes passat.


A presó provisional per assetjament a dos menors

Els Mossos el van detenir dijous passat, i dissabte la jutge li va dictar presó provisional i sense fiança per suposat assetjament a dos menors més, a qui possiblement persuadia a través de les xarxes perquè li enviessin fotografies sexuals.

L'advocat de l'investigat assegura que el noi nega aquestes acusacions i ha demanat al jutjat que un psicòleg especialista en infància analitzi la credibilitat dels denunciants.

El jutge l'acusa d'un delicte de coaccions, de comunicar-se amb menors per a fins sexuals i per facilitar-los material pornogràfic i també de delictes contra la intimitat.


La policia sospita que hi pot haver més víctimes

Segons els Mossos, les primeres indagacions han revelat que hi pot haver altres menors assetjats per la mateixa persona i que fins i tot algun d'ells hauria rebut oferiment de diners a canvi de les imatges sol·licitades.

La policia investiga milers de fotos i vídeos localitzats en dispositius de l'acusat.

 

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut