La jutge concedeix a Cuixart un permís de 72 hores tot i l'oposició de la Fiscalia

Argumenta que el temps a presó no té per objectiu canviar la ideologia de ningú

RedaccióActualitzat

La jutge de vigilància penitenciària ha concedit un permís de 72 hores a Jordi Cuixart en una interlocutòria on rebat tots els arguments de la fiscalia per oposar-s'hi. La magistrada, a diferència del criteri dels fiscals, considera que l'"ho tornarem a fer" expressat per Cuixart és un pensament i una decisió legitimes que no poden suposar que no pugui tenir el permís.

La justícia es basa en els informes del centre i conclou que Cuixart reconeix els fets pels quals està condemnat, que no mostra penediment i que defensa la seva innocència. I acaba dient que el temps a presó no té per objectiu canviar la ideologia de ningú.


"Prematur", "injustificat" i "improcedent"

La Fiscalia, que encara pot presentar recórrer el permís, s'hi havia oposat per falta de penediment. El considerava "prematur", "injustificat" i "improcedent". Segons la Fiscalia, Cuixart no té una percepció adequada de la gravetat dels fets pels quals se l'ha condemnat, i l'"ho tornarem a fer" que manté en les reunions amb els psicòlegs demostra que no hi ha penediment.

Cuixart, igual que Sànchez, ja van tenir fa uns dies un permís penitenciari ordinari de 48 hores, al qual van poder accedir després d'haver complert, a mitjans de gener, una quarta part de la condemna de 9 anys de presó per sedició. Només els permisos que superen les 48 hores han de passar pel jutjat de vigilància penitenciària.

Paral·lelament, la junta de tractament de la presó de Lledoners ha aprovat flexibilitzar el segon grau penitenciari de Jordi Cuixart. El president d'Òmnium podrà sortir nou hores i mitja al dia, cada dia entre setmana, per treballar i fer voluntariat, però encara no se sap a partir de quan.
 

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartJudici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut