Marmen Rodríguez amb la paperassa que ha aplegat en 10 anys d'investigació

La justícia tanca l'últim cas de nadons robats a Espanya que havia arribat als jutjats

En els últims deu anys, la fiscalia ha obert més de 2.100 diligències, de les quals 526 han arribat al jutjat
Mireia Rom Actualitzat
TEMA:
Drets humans

La Marmen Rodríguez no va enlloc sense la carpeta on du els papers que tant li han costat aconseguir. És tota la documentació que ha pogut recollir durant deu anys d'investigació, quan va sospitar que era una de les famílies afectades pels casos de nadons robats a Espanya.

"Em van dir que el meu fill havia mort quan li van tallar el cordó umbilical", recorda la Marmen. "Vaig plorar, vaig picar de peus volent veure el nadó, però em van dir que no havia de tenir aquell record", lamenta. "I no me'l van deixar veure".

En els últims deu anys, la fiscalia ha obert més de 2.100 diligències, de les quals 526 han arribat al jutjat. Un informe d'Amnistia Internacional denuncia que la majoria d'investigacions s'han tancat sense conclusions clares.

Com la de la Marmen, l'única que quedava oberta a Espanya, i que s'ha arxivat després que l'exhumació no hagi pogut determinar si el fill que va enterrar és el seu. Famílies com la seva confien ara en una querella col·lectiva presentada per l'associació SOS Bebès Robats i que ha estat admesa a tràmit.

"Ens torna a quedar el dubte, però arribarem fins on faci falta", assegura la Marmen.

En aquest vídeo pots conèixer la seva història:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Drets humans
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut