El Tribunal Superior de les Canàries ha admès el recurs de la Fiscalia al protocol sobre l'acollida de menors migrants (EFE/ Gelmert Finol)

La justícia suspèn el controvertit protocol canari sobre l'arribada de menors migrants

El Tribunal Superior de Justícia de les Canàries admet el recurs presentat per la Fiscalia, que considera que els menors podrien quedar desemparats

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Canàries ha suspès cautelarment el protocol del govern canari per a l'acollida de menors no acompanyats, que exigia una sèrie de requisits a la Policia Nacional i al govern espanyol a l'hora de rebre els menors migrants que arriben a l'arxipèlag.

S'ha admès, doncs, el recurs presentat per la Fiscalia, que dimecres demanava aquesta mesura cautelaríssima en considerar que els menors migrants queden desemparats. La sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal autonòmic argumenta la seva decisió "per la concurrència de circumstàncies d'especial urgència".

La interlocutòria del Tribunal Superior canari assegura que el protocol suposa "una innovació no poc rellevant del règim jurídic actualment en vigor". La resolució afegeix que "resulta difícil negar" que ajustar-se al text pugui "comprometre sense massa dificultat l'entrega immediata i la recepció d'aquests menors a les autoritats autonòmiques que tenen encomanada la seva atenció".

L'executiu canari disposa d'un termini de tres dies per presentar un recurs a la suspensió.
 

Què diu el protocol del govern canari?

Aquest protocol, aprovat dijous de la setmana passada pel govern autonòmic de Coalició Canària i el Partit Popular, afegeix requisits al procediment d'acollida. El govern canari demanava a l'espanyol que li entregués els menors degudament identificats, amb empremtes i fotografies que els relacionés amb el seu nom. Un fet que, denunciava, ara no està passant en tots els casos.

La Fiscalia Superior de Canàries, però, entenia que, amb aquestes exigències, el govern autonòmic podia estar dilatant en excés l'entrada dels menors als recursos de les Canàries. El govern autonòmic, presidit per Fernando Clavijo, de Coalició Canària, nega que tingui la intenció de no acollir-los, però la Fiscalia insisteix que hi ha risc que es cometi un delicte d'abandonament dels menors.

 

ARXIVAT A:
MigracionsLes Canàries
Anar al contingut