La justícia no para l'experiment amb gossos beagle del Parc Científic i la UB

El jutjat ha desestimat les mesures cautelars i els responsables de l'experiment diuen que continuaran el projecte

Actualitzat

La justícia no ha parat l'experiment amb gossos beagle que el Parc Científic de Barcelona i la UB van encarregar als laboratoris Vivotecnia de Madrid, una empresa que està investigada per maltractament animal.

Un jutjat de Barcelona ha desestimat les mesures cautelars per suspendre l'experiment, que havia demanat una associació animalista amb el suport de la Comissió dels Drets dels Animals del Col·legi d'Advocats de Barcelona.

En un comunicat, el Parc Científic diu que la inadmissió de les mesures cautelars implica que pot continuar el projecte. A més, reitera que "actualment no hi ha cap mètode alternatiu a l'ús d'aquests animals que sigui reconegut i pugui substituir la metodologia d'aquesta investigació".


Protesta dels animalistes

Els defensors dels drets dels animals, però, han criticat que l'experiment tiri endavant i que no es busquin alternatives.

 

Des que es va saber en què consistia aquest experiment amb 38 beagles per a un medicament per a una malaltia hepàtica, hi ha hagut pressió social, i judicial, per intentar a parar-lo. També a les xarxes, amb etiquetes com #FreeBeaglesVivotecnia.

La majoria dels gossos se sacrificaran perquè l'experiment inclou una necròpsia, però el parc científic s'ha compromès a donar-ne 6 en adopció, fet que ara PACMA posa en dubte.

 

Previst per al març

L'estudi estava previst que comencés aquest mes de març. El contracte entre el Parc i Vivotecnia mostra que el cost de l'experiment és de més de 211.000 euros.

L'experiment en qüestió té com a objectiu desenvolupar cures per a malalties fibròtiques a través de l'estudi histopatològic (és a dir, l'estudi de cèl·lules i teixits afectats per una malaltia) dels òrgans dels gossos de raça beagle.

Abans que els fàrmacs siguin usats en humans, el procediment oficial preveu que han de ser testats en dues espècies de mamífers, i una d'elles no ha de ser de rosegadors.

Anar al contingut