La Junta Electoral ordena treure el llaç groc de la delegació del govern a Londres
La façana de la delegació del govern a Londres, ja sense cap llaç groc

La Junta Electoral ordena treure el llaç groc de la delegació del govern a Londres

A mitja tarda, la Generalitat ha acatat la decisió de la Junta Electoral i ha despenjat la insígnia

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Central ordena a la Generalitat retirar el llaç groc que hi ha a la delegació de la Generalitat a Londres. La Junta, que s'ha reunit aquest matí, considera que aquest edifici "s'ha d'entendre que està inclòs en l'àmbit de l'acord de la Junta Electoral Central del 21 de març passat".

La Generalitat, finalment, ha despenjat el llaç groc vora les cinc de la tarda. L'ordre marcava de termini per retirar el llaç aquest dijous a les onze del matí.

La portaveu de l'oficina ha indicat que, en comptes del llaç, "durant els pròxims dies" es desplegarà un cartell de promoció de la Diada de Sant Jordi, que se celebrarà a Londres amb actes de venda de llibres i roses.

 

 

La JEC exigeix "neutralitat" també a les delegacions a l'exterior
 

La resolució de la JEC afegia que "l'exigència de neutralitat i la consegüent prohibició d'exhibir símbols partidistes" inclou "qualsevol acte organitzat i finançat directament i indirectament pels poders públics".

La notícia arriba poca estona després d'un creuament de querelles precisament sobre els llaços grocs. La Fiscalia n'ha presentat una contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per desobediència, i Torra, per la seva banda, s'ha querellat contra la Junta Electoral per prevaricació.

 

Acord de la Junta Electoral... by on Scribd

 

Una polèmica en ple ambient de precampanya
 

La polèmica pels llaços és protagonista en ple ambient de precampanya electoral. La Junta Electoral va exigir a la Generalitat que despengés els llaços grocs de les institucions públiques, Quim Torra no ho va fer a temps i va penjar el mateix cartell amb un llaç blanc i una franja vermella.

La Junta va tornar a requerir-li que el despengés, i seguint els consells del Síndic de Greuges, ho va fer, i fa uns dies que a la Generalitat hi penja un cartell amb la frase "Llibertat d'opinió i d'expressió".

 

 

Llaç groc a la façana de la delegació de la Generalitat a Londres, en una imatge de finals de gener (ACN)

 

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut