Segons la Junta Electoral, aquest mirador és una instal·lació de l'Ajuntament (Wikimedia Commons)

La Junta Electoral ordena retirar una estelada que oneja des de fa 15 anys a Gisclareny

La Junta respon a la denúncia d'Impulso Ciudadano i considera que el mirador de la Gargallosa és una instal·lació de l'Ajuntament, que ja ha retirat la bandera

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral de Barcelona ha obligat a retirar una estelada del mirador de la Gargallosa, a Gisclareny, en ple parc natural del Cadí-Moixeró.

L'Ajuntament del municipi, el que té menys habitants de Catalunya, va executar l'ordre de l'administració electoral dilluns passat.

El moment de retirar l'estelada, dilluns passat (CCMA / Cedida)

La decisió de la junta respon a la denúncia de l'organització Impulso Ciudadano, en interpretar que el mirador --a més de 1.300 metres d'altura-- es pot considerar una instal·lació municipal.

D'entrada, la Junta Electoral de la Zona de Berga havia desestimat la petició de l'entitat en considerar que la bandera es trobava "enmig de la muntanya" i no estava col·locada en cap edifici o construcció de titularitat municipal o pública.

El mirador de la Gargallosa acull la senyera des del 1977. Fa uns 15 anys, els veïns que s'encarreguen del seu manteniment, i que la renoven cada 11 de Setembre, van canviar la senyera per l'estelada.

L'alcalde de la localitat manté que l'Ajuntament no té cap vinculació amb el mirador i s'ha mostrat convençut que dilluns que ve tornarà a onejar-hi l'estelada.

El pal, ja sense l'estelada, per ordre de la Junta Electoral de Barcelona (CCMA / Cedida)
ARXIVAT A:
IndependènciaPere AragonèsEleccions municipals 2023
Anar al contingut