La Junta Electoral autoritza una entrevista de TV3 a Junqueras divendres vinent
Junqueras, durant una roda de premsa per videoconferència des de Soto del Real, durant la campanya de les eleccions generals (ACN)
Madrid

La Junta Electoral autoritza una entrevista de TV3 a Junqueras divendres vinent

En canvi, la JEC denega la possibilitat de fer un debat entre els alcaldables a Barcelona de JxCat i ERC, Joaquim Forn i Ernest Maragall

Actualitzat

La Junta Electoral Central autoritza el candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions europees del 26 de maig, Oriol Junqueras, a una entrevista de 30 minuts per videoconferència amb TV3, el divendres dia 24 de maig a la tarda. L'entrevista, feta pel periodista Xavier Graset, s'emetrà al vespre en el programa "Més 324", en el marc de les entrevistes d'aquests dies a candidats al Parlament Europeu.

La de TV3 és una de les cinc entrevistes que la JEC autoritza aquests dies a Junqueras i Raül Romeva. A més, també dona el vistiplau a la participació en cinc actes electorals.

A Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, de Junts per Catalunya, la Junta Electoral els autoritza a una entrevista i cinc actes electorals durant la segona setmana de campanya.

 

Forn, Rull i Turull, durant una reunió al Departament de Territori l'estiu de 2017, quan encara eren consellers (ACN)



Denegat un debat Forn-Maragall

Aquest mateix dijous, la JEC ha denegat la possibilitat de fer un debat entre els alcaldables a Barcelona de JxCat i ERC, Joaquim Forn i Ernest Maragall, tal com havien demanat els republicans.

A més, també prohibeix els actes que Esquerra i JxCat havien sol·licitat per dimecres i dijous de la setmana que ve perquè són dies en què se celebrarà judici al Suprem. A JxCat també li denega la participació divendres vinent en un acte perquè resulta "incompatible amb el règim general d'horari" de la presó de Soto del Real.

A Junqueras, li deneguen sortir del centre penitenciari per participar en un debat electoral a Televisió Espanyola. També sobre RTVE, la Junta no autoritza una entrevista als candidats de JxCat Carles Puigdemont i Toni Comín, a la corresponsalia de Brussel·les, perquè creu que "la circumstància que un candidat es trobi voluntàriament fora del territori nacional per eludir l'acció de la justícia no constitueix causa justificada per proporcionar un tractament diferenciat".

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MERCOriol JunquerasEleccions municipals 26M
Anar al contingut