Aragonès va presentar la nova flota de camions de Bombers i Cambray un pla contra l'assetjament escolar (ACN / Departament d'Educació)

La JEC amonesta Aragonès i Cambray per haver fet propaganda electoral en actes de govern

La denúncia la va presentar Junts per Catalunya i la Junta Electoral Central li dona la raó parcialment, però no sanciona ni el president ni el conseller

La Junta Electoral Central ha amonestat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, per vulneracions de la Llei Electoral. Els acusa d'haver fet propaganda electoral utilitzant les seves funcions dins el govern.

En concret, la JEC conclou que Aragonès i Cambray vulneren l'article 50.2 de la LOREG, que limita els anuncis de les administracions en campanya electoral.

En el cas del president, durant la presentació de la campanya contra els incendis; i en el cas del conseller Cambray, tres dies abans, en l'acte per donar a conèixer el pla del seu departament contra l'assetjament escolar

La denúncia la va presentar Junts per Catalunya, que el 12 de maig passat va portar davant la JEC deu anuncis del govern per vulnerar la "neutralitat institucional" en campanya electoral, que afectaven nombroses conselleries. 

La JEC conclou que la vulneració no és ni greu ni reiterada i, per tant, no preveu cap sanció.

"No s'acredita, per tant, que hi hagi una vulneració "sistèmica" (com diu la denúncia) de l'article 50.2, per la qual cosa no hi ha cap adopció de cap altra mesura addicional més enllà de declarar la vulneració del precepte esmentat en el que és específic cas de les manifestacions a dalt transcrites", indica la resolució.

ARXIVAT A:
Educació Pere AragonèsEleccions municipals 2023
Anar al contingut