La inflació repunta lleugerament i es manté al voltant del 2%

L'augment de l'IPC s'atribueix a la pujada de preus dels carburants i dels paquets de viatges turístics

Redacció/AgènciesActualitzat

La taxa anual d'inflació repunta lleugerament al juliol i s'enfila un 0,1% en relació amb el mes anterior i eleva quatre dècimes la taxa interanual fins a situar-se al 2,3%.

Això, segons la dada avançada de l'índex de preus de consum (IPC) que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística del govern espanyol.

L'Índex de Preus de Consum ha augmentat principalment a causa dels preus dels carburants i dels paquets de viatges turístics de la temporada d'estiu. Estadística també ho atribueix al fet que els preus de la roba i el calçat han baixat, però menys del que ho van fer el juliol de l'any passat.

Segons aquesta dada avançada, al juliol han disminuït els preus de l'electricitat i el gas, si es compara amb el mateix mes de l'any passat.

La xifra definitiva de l'IPC del juliol es publicarà a mitjans del mes d'agost.

Per la seva banda, la inflació subjacent ha escalat fins al 6,2%, gairebé 4 punts per sobre de l'IPC general. Aquesta dada estimada no té en compte els aliments no elaborats ni els productes energètics.

Al juny, la inflació es va moderar per l'abaratiment dels carburants i una pujada menys pronunciada dels aliments. Es va situar en un 1,9%, però es va mantenir una inflació superior al 10%. Això sí, es tracta del nivell més baix des del març del 2021.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaIPC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut