La il·lustradora Carme Solé Vendrell
La il·lustradora Carme Solé Vendrell

La il·lustradora Carme Solé Vendrell farà el pregó de la Mercè 2024, dedicada als infants

La festa major de la ciutat de Barcelona tindrà, per primera vegada, un cartell en format audiovisual

RedaccióActualitzat

La il·lustradora Carme Solé Vendrell serà la pregonera de les festes de la Mercè 2024. Autora de més de 200 llibres, la dibuixant, pintora i escultora barcelonina basarà el seu pregó per a la festa major de la capital catalana en els infants i els seus drets. Així ho ha anunciat, aquest divendres, l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni:

"Té la capacitat de transmetre veritat i compromís a través de la seva mirada i el seu traç."

Nascuda l'any 1944, va fer estudis a l'Escola Massana, on es va especialitzar en pintura. Ha exposat a Barcelona i Madrid, però també a París o Taipei, entre altres ciutats del món. Els seus dibuixos han estat habituals de revistes com Cavall Fort, entre moltes altres. També va ser ella qui va donar forma i imatge a la gegantona Laia (basada en el dibuix que va fer per al cartell de les festes de Santa Eulàlia de l'any 1998).

De Solé són ben coneguts els retrats de nens i nenes víctimes de la guerra que pengen en molts balcons de la ciutat preguntant-se "per què". I precisament en la infància ha centrat les seves primeres paraules després de rebre l'encàrrec de ser la pregonera d'enguany:

"No perdem mai la mirada d'infant. Tots la tenim dins, però la vida ens la va tapant. És qüestió de parar-hi atenció."

Una manera d'entendre i exercir l'art que, el mes de maig passat, va explicar en profunditat al programa "Tot el temps del món", dirigit i presentat per Anna Guitart.


Solé és conferenciant, responsable de cursos d'il·lustració i col·laboradora de publicacions com Pomme d'Api, Cricket i Ladybug, però també ha estat implicada en tasques solidàries amb Unicef. També ha fet incursions en el món de l'escena com a autora de la dramatúrgia, la direcció i l'escenografia de l'obra "Colors".


Un cartell en moviment

La imatge de la Mercè d'enguany també té els infants com a protagonistes. La productora CANADA --amb seu al Poblenou i responsable dels videoclips d'artistes com Dua Lipa, Coldplay o Rosalía-- ha creat una peça de 2 minuts, i un cartell extret d'aquest vídeo, que mostra la mirada emocionada d'un nen davant una geganta i com s'adorm amb els focs artificials.

CANADA ens proposa, doncs, una mirada a la Mercè des del punt de vista d'algú que la veu per primer cop.

Des de l'Ajuntament destaquen que el concepte artístic del cartell al·ludeix a una festa major que és de la ciutadania, però que està oberta a tothom. I a la gran influència que té una festa popular com aquesta en la ciutat i els seus habitants.

Cartell de la Mercè 2024
Cartell de la Mercè 2024 (Cedida a l'ACN per l'ICUB)

La festa major de Barcelona serà del 20 al 24 de setembre i tindrà com a convidada la ciutat marroquina de Casablanca.

ARXIVAT A:
Cultura popularLa Mercè
Anar al contingut