Avinguda Meridiana de Barcelona
L'home era a dins del cotxe, inconscient, aturat al mig d'un semàfor (Wikimedia Commons)

La història de l'Oriol, a qui van salvar després de tenir un infart en un semàfor

Dos agents dels Mossos i un bomber retirat li van fer maniobres de RCP fins que va arribar el SEM

RedaccióActualitzat

A l'Oriol li han donat l'oportunitat de viure un segon cop. Va tenir un infart mentre conduïa per l'avinguda Meridiana, a Barcelona, i ha pogut sobreviure gràcies a la col·laboració ciutadana i als agents de Mossos d'Esquadra que el van ajudar, l'Òscar i el Jonathan, i l'Antonio, un bomber retirat que era allà per salvar-lo.

Un grup de ciutadans va alertar la patrulla dels Mossos en què anaven l'Òscar i el Jonathan que hi havia un senyor a l'interior d'un cotxe aturat enmig del carrer, en un semàfor. Els agents, en veure que la persona de dins del vehicle, l'Oriol, no reaccionava, van ser conscients que la situació era greu i que calia actuar de manera urgent. 

Van intentar obrir les portes, però no van poder, així que van decidir trencar el vidre de les finestres. Immediatament després, van comprovar les constants de l'Oriol. Res.

El van treure del vehicle, el van estirar a la vorera i van començar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Però no estaven sols. En tot moment els acompanyava l'Antonio, un bomber retirat que els va ajudar fins que van arribar els sanitaris del Sistema d'Emergènces Mèdiques (SEM) i el van poder reanimar.

L'Oriol ha explicat que no recorda res d'aquell dia. Però està molt agraït per tota la intervenció i per la segona oportunitat que se li ha donat.

En aquest vídeo que des de Mossos han publicat aquest divendres, l'Òscar, el Jonathan i l'Oriol expliquen com ho van viure:

 

També s'ha fet ressò de la intervenció un tècnic del SEM que "recorda el servei com si fos ahir" i ha felicitat els agents per la "ràpida" resposta:

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut