Ibrahim Kanté explica amb la seva dona el periple de la seva vida

La història de l'Ibrahim, un guanyador de la loteria a Olot que va arribar en patera

Era el primer cop que comprava loteria animat pel seu amic Modi, que fa 30 anys que viu a Catalunya, té 7 fills i està a l'atur

L'Ibrahim i en Modi han estat dues de les moltes persones que s'ha acostat aquest dijous al Fesol de la Sort, l'administració número 1 d'Olot, quan s'ha sabut que havien venut el segon premi de la loteria de Nadal: el 0474. Ells no eren ni periodistes ni curiosos, a ells els ha tocat.

Pel carrer Sant Rafael, en ple centre comercial de la ciutat on hi ha l'administració, gairebé no s'hi podia passar. Un núvol de periodistes envoltava els dos amics per conèixer la seva història mentre sostenien el dècim premiat a la mà.

Tots dos són gambians, i abans-d'ahir van decidir comprar un dècim cada un de la loteria de Nadal. L'Ibrahim no n'havia comprat mai i en Modi el va animar.

Els han tocat 125.000 euros per cada dècim.

"Gràcies a Déu", celebra Modi Drame. "Els diners serviran per mantenir la família" i explica als periodistes que fa 30 anys que va venir, que viu a Olot amb la seva dona i 7 fills, i que ara està a l'atur.

"Ja havia comprat loteria moltes vegades, però no m'havia tocat mai."

En canvi, al seu amic li ha tocat a la primera.

En Modi i l'Ibrahim sostenen el dècim premiat amb el segon premi davant l'admnistració el Fesol de la Sort d'Olot (EFE/Siu Wu)


Va deixar Gàmbia als 12 anys

L'Ibrahim Kanté ha vingut a l'administració amb la seva dona per saber què ha de fer per cobrar el dècim. Somrient i aclaparat, no s'ho acaba de creure.

Relata que va venir en pastera l'any 2017 "per millorar la meva vida". Des d'Itàlia va venir a Espanya i es va instal·lar a Olot, ara treballa per "fer-se un futur" com a cantant, explica.

La història de l'Ibrahim és llarga i penosa. Ara té 27 anys i en fa dos que està casat amb una gambiana d'Olot. Ara té papers i pot treballar, però li ha costat molt arribar fins aquí.

Ibrahim Kanté explica, amb la seva dona, el periple de la seva vida (CCMA)

Amb l'ajuda de la seva dona, explica que va quedar coix poc després de néixer per un accident el dia del seu bateig. La sanitat al seu país és precària i durant gran part de la infància va haver d'anar en cadira de rodes. "Quan tenia 12 o 13 anys vaig a anar cap a Bamako" a Mali. Malgrat els seus problemes de mobilitat, va fer un llarg periple per ajudar la seva família

"En bus fins a Mali, després a Burkina Faso, a Ghana, el Camerun, a Abuja (a Nigèria), a Algèria, el Marroc, i de Líbia vaig arribar a Itàlia"

Han estat més de deu anys fins a arribar a Olot, on ha viscut amb el seu oncle; després va poder llogar una habitació i ara, casat, viu amb la seva dona.

L'Ibrahim ara també podrà ajudar la seva família a Gàmbia.

ARXIVAT A:
Loteria
Anar al contingut