La guitarra de Cobain l'ha comprat un magnat australià (EFE/Etienne Laurent)

La guitarra acústica de Kurt Cobain, de rècord: s'ha venut per sis milions de dòlars

És l'instrument que el líder de Nirvana va tocar al disc enregistrat en directe "MTV unplugged in New York"

Actualitzat

La guitarra acústica que Kurt Cobain va tocar al mític disc en directe "MTV unplugged in New York" és la més cara de la història, segons la casa d'apostes on s'ha subhastat, a Los Angeles. L'ha comprada un magnat australià per 6 milions de dòlars, tot i que el preu de sortida original era de 250.000 dòlars.

Fins ara, el rècord el tenia la guitarra de David Gilmour, de Pink Floyd, que es va vendre l'any passat per 4 milions.

A més de la guitarra, el lot que s'ha subhastat inclou la funda original de l'instrument, que Cobain va decorar amb un adhesiu del disc "Feel the darkness", de la banda Poison Idea.

Disc pòstum

Amb un to més íntim que els altres àlbums d'estudi de la banda Nirvana, "MTV Unplugged in New York" es va gravar en un concert acústic el novembre de 1993 per a la cadena MTV i es va publicar el 1994, set mesos després del suïcidi de Kurt Cobain.

El disc incorporava cançons com "Come As You Are", "About A Girl" i "Dumb", i versions de cançons de David Bowie, Leadbelly i Meat Puppets.

 

 

 

L'àlbum de seguida es va convertir en un èxit de crítica i vendes i va culminar la discografia de la banda grunge, que havia publicat "Bleach" (1989), "Nevermind" (1991) i "In Utero" (1993).

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut