Raül Gallego, durant el rodatge de "Dins la Jihad Islàmica i l'alternativa a les armes", de "Punt de no retorn" (3Cat)

La guardonada sèrie de 3Cat "Punt de no retorn", nominada als Emmy Internacionals

La sèrie de Raül Gallego ja ha estat guardonada anteriorment amb nombrosos premis internacionals, com el Webby Awards i dos premis Picture of the Year (POY)
Redacció Actualitzat
TEMA:
Televisió

La sèrie documental "Punt de no retorn", del periodista Raül Gallego Abellán, i produïda per 3Cat, ha estat nominada als Premis Emmy Internacionals, els guardons més importants de la televisió, en la categoria de Short-form Series (sèries de format curt).

Els reportatges, que es poden veure a la plataforma 3Cat, s'apropen a conflictes i històries que es troben en un moment de canvi de paradigma i que poden afectar el futur de la societat. La sèrie està narrada únicament amb la veu dels protagonistes, els quals han de resistir i adaptar-se a noves situacions com l'emergència climàtica, noves guerres i aliances geoestratègiques, crisis econòmiques i de valors democràtics, populismes, radicalització, noves tecnologies o la irrupció de la intel·ligència artificial.  

La 52a gala dels Premis Emmy Internacionals tindrà lloc el 25 de novembre a Nova York.
 

La sèrie ja acumula prestigi i reconeixement internacional

Aquesta no és l'única nominació que ha rebut últimament la sèrie. "Punt de no retorn" és finalista als premis que atorga l'AIB (Association for International Brodcasters) al Regne Unit pel capítol "L'última frontera". Uns guardons que reconeixen la qualitat dels reportatges periodístics basats en fets reals a la televisió, la ràdio i les plataformes digitals.

A més a més, la sèrie ja ha rebut altres premis internacionals de prestigi. El més recent és el Webby Awards, premis de referència a nivell internacional de contingut online, en la categoria Video Reality (Series & Channels), on es va premiar el capítol "El sacrifici del front d'Ucraïna".

Per saber el que realment passa al front d'Ucraïna, aquest episodi de "Punt de no retorn" dona veu a soldats, paramèdics i veterans que han sobreviscut a la guerra, amb ferides que els duraran tota la vida. També segueix els oficials encarregats d'entregar personalment notificacions de defunció de soldats morts en combat i ensenya com un grup de voluntaris arrisquen la vida, sota bombardeig constant, per recuperar els cadàvers de soldats russos i ucraïnesos.

Anteriorment, aquest mateix capítol també va rebre dos premis Picture of the Year (POY), uns dels guardons internacionals més prestigiosos de l'audiovisual periodístic.

Gallego va ser reconegut amb el Documentary Storyteller of the Year i "El sacrifici del front d'Ucraïna" va guanyar el Documentary News Reporting Vídeo, categoria en què també va ser finalista un altre documental de "Punt de no retorn":

"Dins la Jihad Palestina i l'alternativa a les armes". A més, la sèrie va quedar finalista en la categoria de reportatge de notícies dels Premis Rory Peck, l'octubre del 2023.

Raül Gallego ha estat reconegut amb el Documentary Storyteller of the Year (3Cat)


"Punt de no retorn", la sèrie

"Punt de no retorn" és una sèrie de "shorts docs" (documentals curts) que, amb una narrativa documental intimista i innovadora, reflexionen sobre el procés de transformació irreversible de la humanitat i el planeta. La sèrie es fixa en aquelles històries i conflictes que estan en un punt de no retorn i que el seu desenllaç ens pot afectar a tots d'una manera o una altra.

En la primera temporada, a banda del capítol sobre el front d'Ucraïna, "Punt de no retorn" ha tingut l'accés exclusiu a les Brigades Al-Quds de la Jihad Islàmica a Palestina; ha viatjat al Japó per preguntar-se si la irrupció de la IA és irreversible, ha sigut testimoni de la vida als campaments de refugiats al nord de França, ha visitat diverses poblacions indígenes natives del Canadà per veure com s'han convertit en interlocutors clau contra el canvi climàtic i ha retratat l'auge de Javier Milei a l'Argentina.

Pel que fa a la segona, estrenada aquest estiu a 3Cat, s'explora la possibilitat i la paranoia d'una guerra civil als EUA. Un temor generalitzat que augmentin la divisió, els disturbis socials i, fins i tot, la violència armada, independentment del resultat de les eleccions als Estats Units.

A més, la sèrie "Punt de no retorn" també ha rebut una menció especial en les categories de Servei Públic i Activisme i Notícies i Política dels Lovie Awards, els premis més importants d'Europa en l'àmbit d'internet.

Raül Gallego és un dels periodistes i directors de documentals més premiat de la seva generació. Ha estat nominat als Emmy Internacionals, ha guanyat premis com el Royal Television Society, l'Edward R. Murrow, dos Webby Awards o el Miguel Gil, entre d'altres.

Gallego ha cobert la majoria dels grans conflictes dels últims 20 anys. Va començar treballant a TV3 cobrint la segona intifada palestina i la guerra de l'Iraq, després va ser reporter per a mitjans internacionals com Associated Press, Channel 4 o Al Jazeera en anglès.

Recupera l'episodi premiat als Webby Awards "El sacrifici del front d'Ucraïna":

 

Recupera l'episodi "Armats i dividits: por i paranoia a una guerra civil als EUA"

 

ARXIVAT A:
Televisió Premis Emmy
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut