La Guàrdia Urbana recorda la necessitat de mantenir la distància de seguretat en cas de fumar (CCMA)

La Guàrdia Urbana de Barcelona veu "impossible" fer complir les normes anti-Covid

Barcelona desallotja en una setmana 5.500 persones de l'espai públic per trobar-se i beure al carrer

Redacció/ACNActualitzat

La Guàrdia Urbana de Barcelona veu "impossible" fer complir les normes anti-Covid l'endemà de la prohibició de fumar sense la distància de dos metres. Des de l'Ajuntament de Barcelona fan una crida a la responsabilitat ciutadana per fer complir les prohibicions dictades. 

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Pedro Velázquez, en una entrevista a la Cadena SER, ha dit que els és "impossible" als agents fer complir les mesures:

"Carregar sobre la policia el pes de fer complir aquestes normes, que a vegades poden ser complexes, es fa molt difícil si no va acompanyat d'aquesta sensibilitat per part de la ciutadania"

 

Tasca impossible per la Guàrdia Urbana

Velázquez ha afegit que "a mesura que les normatives s'han fet complexes", el paper de la policia també ha esdevingut "més complex". El cap de la Guàrdia Urbana ha explicat que hi ha 11 agents que han donat positiu de Covid-19 i 80 que estan confinats.
            
Ha argumentat que considera que "les denúncies no poden ser la resposta a la situació que tenim".

El cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona considera que al principi de la pandèmia la normativa era més clara i "després d'una campanya d'avisos de seguida tota la comunitat es va mentalitzar". En la situació actual "el paper de la policia es torna complex" si no va acompanyat "de la mà de la societat en general".
          

Crida al civisme

A més, l'Ajuntament de Barcelona ha fet públic que, durant l'última setmana, ha desallotjat 5.500 persones que feien "botellón" en espais públics. Albert Batlle, tinent d'alcalde, alerta del perill que comporta:

"Han passat molts dies i estem destinant molts recursos policials tant de Guàrdia Urbana com de Mossos d'Esquadra a desallotjar aquests espais, sembla mentida que cada dia haguem d'actuar i que la gent no tingui consciència del perill que això comporta perquè és un factor de contagi absolutament comprovat."

 

Els grups de joves són un col·lectiu que preocupa molt les autoritats sanitàries, perquè les seves activitats (oci, les trobades i el fet de quedar per beure al carrer) estan associades al risc de contagi.

 

 

La Guàrdia Urbana ha advertit 8.600 persones que no portaven mascareta o la portava mal col·locada que han motivat un centenar de denúncies. En aquest sentit, Batlle ha apel·lat al civisme i la responsabilitat.

 

Prohibit fumar a l'exterior

La implantació, aquest dimarts, de la prohibició de fumar a la via pública deixa imatges com fumadors separats a 2 metres dels companys de taula.

 

 

La Guàrdia Urbana ha recordat als usuaris de les terrasses la necessitat de mantenir la distància de seguretat en cas de fumar.

La tònica general entre els propietaris de bars i restaurants és l'enuig per les limitacions al tabac o pel tancament obligatori a la 1 de la matinada. Molts locals han abaixat la persiana abans d'hora per falta de clientela. 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut