Foto d'arxiu de l'empresari Barrabés
Barrabés és professor del màster que dirigia la dona de Sánchez i adjudicatari de diversos contractes públics

La Guàrdia Civil escorcolla la casa de Barrabés, investigat en el cas de Begoña Gómez

Barrabés és professor del màster que dirigia la dona de Sánchez i adjudicatari de diversos contractes públics investigats

La Guàrdia Civil ha escorcollat aquest divendres l'habitatge i una de les empreses de Juan Carlos Barrabés, empresari investigat en la causa oberta contra la dona de Pedro Sánchez per possibles delictes de tràfic d'influències i corrupció. 

Begoña Goméz està acusada de fer servir les seves influències per beneficiar amb ajudes públiques els empresaris Javier Hidalgo i Juan Carlos Barrabés.

Barrabés, que està hospitalitzat, no ha pogut presenciar els escorcolls a casa seva i a l'empresa Innova Next, que formen part d'una peça separada oberta pel jutge Juan Carlos Peinado que està sota secret de sumari.

En aquesta peça separada s'assenyala Barrabés, professor del màster que dirigia Gómez a la Universitat Complutense de Madrid i adjudicatari de diversos contractes públics investigats.

L'empresari va ser imputat després de comparèixer com a testimoni el 15 de juliol, quan no va poder precisar algunes de les qüestions que li preguntaven sobre la càtedra que va obtenir Begoña Gómez a la Universitat, però sí que es va reunir diverses vegades amb ella a La Moncloa i en una va coincidir amb el president espanyol. 

Dies després, el 19 d'agost, Begoña Gómez s'acollia al dret a no declarar i assegurava que no té res a amagar, però que no veu prou garanties en el procés que la investiga. 

El 30 de juliol Pedro Sánchez també s'acollia al dret a no declarar, com a testimoni, des de La Moncloa, i l'Advocacia de l'Estat presentava una querella per prevaricació contra el jutge Peinado i en defensa de "la dignitat de la institució", ja que segons la ministra portaveu, Pilar Alegría, l'interrogatori al president espanyol formava part d'una "causa política" sense recorregut.

Dos dies després, l'1 d'agost, Barrabés va declarar davant del jutge que es va reunir amb Pedro Sánchez un sol cop a La Moncloa en el marc de trobades habituals en matèria d'innovació. Segons l'empresari, les cartes de recomanació de Begoña Gómez no eren a la seva empresa sinó "al projecte", i les gestions dels projectes les portava el seu equip, tenint en compte que es tracta d'una societat amb més de 400 treballadors.

 

ARXIVAT A:
CorrupcióJudicialPSOEPedro Sánchez
Anar al contingut