Els aspirants en les oposicions per ingressar a la Guàrdia Civil s'hauran d'esperar per un error (Guàrdia Civil)

La Guàrdia Civil ajorna les proves a 26.000 aspirants per un error en l'etiqueta d'una capsa

L'institut armat ha d'aturar un procés que mobilitza milers de persones en dinou seus repartides arreu de l'estat
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Policial

Les proves per ingressar a la Guàrdia Civil previstes per aquest diumenge han quedat suspeses per un error detectat en l'etiquetatge d'una de les capses que contenien els exàmens, segons ha explicat l'institut armat en un comunicat.

"Havent-se detectat un error en l'etiquetatge d'una de les capses rebudes i precintades amb els exàmens de coneixements de les proves d'accés per a l'ingrés a l'Escala de Caps i Guàrdies de la Guàrdia Civil, cal suspendre les proves convocades per a demà dia 29 de setembre", expliquen.

L'examen que s'ha fet aquest dissabte és vàlid, i la suspensió afecta únicament els aspirants que s'examinaven aquest diumenge. La Guàrdia Civil ha explicat que informarà els afectats "com més aviat millor" sobre la nova data per a la realització de les proves que s'han hagut d'aturar.

Un total de 26.332 persones es presentaven aquest cap de setmana a les oposicions per accedir a una de les 2.721 places per a l'escola de caporals i guàrdies que s'ofereixen aquest any.

La fase d'oposició es divideix en quatre proves i per a l'examen de coneixements s'han establert dinou seus en punts com Alacant, València, les Balears, Madrid, Saragossa o Tenerife.

Diverses associacions de guàrdies civils han reaccionat a l'error qualificant-lo d'"inacceptable" i de "despropòsit". A més, han recordat que això genera "molta incertesa" als aspirants, i demanen que els exàmens es facin en un sol dia.


Els requisits mínims

Abans de les proves hi va haver una primera fase en què es van avaluar els mèrits que cada opositor afegeix als requisits mínims exigits per poder participar en les oposicions.

Concretament, havien de tenir entre 18 i 40 anys, nacionalitat espanyola, no tenir antecedents penals i comptar com a mínim amb el títol d'educació secundària.

La prova d'aquest cap de setmana consistia en la realització d'una sèrie de tests sobre coneixements teòrics generals, idiomes, ortografia, psicotècnics i gramàtica.

En cas d'obtenir prou puntuació serien convocats per a les proves físiques: un circuit de coordinació i agilitat, una prova de resistència --cursa de dos quilòmetres de distància--, una prova de força consistent en la realització d'un nombre determinat de flexions segons el sexe i una prova de natació de 50 metres.

Els qui superin aquestes darreres proves seran sotmesos a una entrevista personal per avaluar la seva idoneïtat psíquica per al lloc de treball a què opten i, finalment, un reconeixement mèdic per valorar el seu estat de salut i aptitud física.

Els aspirants que culminin el concurs d'oposició rebran formació durant un curs acadèmic a l'Acadèmia de Guàrdies de Baeza o bé al Col·legi de Guàrdies Joves de Valdemoro. 

ARXIVAT A:
Policial Guàrdia Civil
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut