Barcelona

La Generalitat estudia complementar l'ajuda per als aturats que ja no cobren cap subsidi

La Generalitat estudia complementar econòmicament l'ajuda que rebran els aturats que ja han exhaurit el subsidi de desocupació. El govern espanyol té previst aprovar aquest dijous una paga de 420 euros al mes per a totes les persones que s'hagin quedat sense feina, hagin acabat l'atur i, per tant, ja no cobrin cap mena d'ajuda. Mentre el govern català avalua una possible ajuda extra, el sindicat Comissions Obreres ha demanat que el complement de la Generalitat sigui de 140 euros, amb l'objectiu que la prestació final que rebi la persona sigui de 560 euros, xifra encara inferior als 624 euros del salari mínim fixat pel mateix govern espanyol.

Actualitzat
Fonts de la Generalitat han admès que el govern busca la manera d'ampliar la prestació per als que ja no cobren res -que s'aprovarà al consell de ministres d'aquest dijous- i han recordat que aquest compromís està recollit al Pacte d'Entesa firmat pel PSC, ERC i ICV-EUiA. Segons la Generalitat, la mesura s'hauria de vincular a la formació, per garantir que la persona que la rebi pugui tornar més ben preparada al mercat de treball.

Comissions Obreres situa en 100.000 les persones que no reben cap mena d'ajuda i han advertit que la xifra augmentarà en els mesos vinents.

Mentre que des del govern no s'ha parlat de cap xifra, el sindicat ha demanat que es destinin 140 euros mensuals per persona, cosa que deixaria l'ajuda total en 560 euros, menys dels 624 del salari mínim.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut