El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu (EFE)
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, en una imatge d'arxiu (EFE)
Barcelona

La Generalitat demana més de 7.000 milions del FLA del 2017

Catalunya fa la sol·licitud del Fons de Liquiditat Autonòmica en ple debat sobre una possible quitança del deute que les autonomies han acumulat amb l'Estat des que es va activar aquesta fórmula de finançament

RedaccióActualitzat

El govern català ha sol·licitat formalment els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica corresponents a aquest any. Són més de 7.000 milions d'euros que han de servir per cobrir el dèficit previst i, sobretot, els venciments d'altres préstecs.

La petició arriba en ple debat sobre una possible quitança del deute que les autonomies han acumulat amb l'Estat des que es va posar en marxa aquest mecanisme de finançament.

Unes comunitats, especialment les del corredor mediterrani, que consideren que s'han hagut d'endeutar en excés per culpa del model de finançament i, per això, volen que la reforma que ara s'està negociant els permeti netejar aquest deute acumulat, almenys en part.

Per primera vegada, tant el ministre d'Economia, Luis de Guindos, com el d'Hisenda, Cristóbal Montoro, deixen la porta oberta a aquesta possibilitat, però sempre que es plantegi dins de la comissió d'experts que treballa en la reforma del model.

Si s'acaba portant a terme, la quitança beneficiaria sobretot Catalunya, que té contrets préstecs del FLA per més de 66.000 euros en total.

Anar al contingut