La Gallina Caponata de Barri Sèsam es vacuna i desferma una batalla política als EUA
La Gallina Caponata de Barri Sèsam es vacuna i desferma una batalla política als EUA (Europa Press)

La Gallina Caponata de Barri Sèsam es vacuna i desferma una batalla política als EUA

La campanya ha acabat amb una picabaralla entre demòcrates i republicans: Joe Biden ha aplaudit el gest i Ted Cruz ho ha titllat de propaganda del govern

Maria Sancho MartíActualitzat

Quan als Estats Units tot just s'ha autoritzat la vacuna de Pfizer per a nens a partir dels 5 anys, un dels personatges més estimats de Barri Sèsam, la Gallina Caponata, ha volgut contribuir a conscienciar de la importància de la vacunació amb una piulada a la seva pàgina oficial de Twitter que ha acabat amb una picabaralla entre demòcrates i republicans.

El famós "muppet" ha explicat que s'havia vacunat de la Covid-19 i que tot i que tenia "l'ala una mica adolorida", la vacuna la protegiria a ella i també als altres.


La publicació ja ha rebut més 260.000 likes i ha cridat l'atenció també a l'esfera política. El president dels Estats Units, Joe Biden, ha contestat a la Gallina Caponata celebrant la seva decisió. "Molt bé. Vacunar-se és la millor manera de mantenir a tot el veïnat segur."


La campanya és una acció conjunta amb la cadena CNN per conscienciar els més petits del poder de les vacunes. Però així com els demòcrates han felicitat la campanya, alguns republicans hi han vist una oportunitat per criticar l'estratègia.

El senador de Texas Ted Cruz ha acusat de manipuladors els responsables del programa i ha qualificat el tuit de "propaganda del govern" per a nens petits:

 

Un altre republicà, Robby Starbuck, també ha fet broma i ha criticat el tuit de la Gallina Caponata. "5 dies després... La Gallina Caponata publica una foto des del llit de l'hospital". I ha seguit el fil publicant un gif on apareix un gall dindi rostit.

 

 

Tot plegat ha impulsat que el hashtag "I stand with Big Bird", "estic amb la Gallina Caponata", hagi estat tendència a les xarxes socials.

 


La Gallina Caponata és un clàssic de la televisió infantil des dels anys 70 i aquest no és el primer cop que participa en una campanya de vacunació. El 1972 va participar en la campanya "No esperis, vacuna't" animant la gent a vacunar-se contra el xarampió.

 

 

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
Anar al contingut